Marie Claires weekendtips

Van puddingbroodjes eten op een foodtruckfestival tot films kijken op grote hoogte.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Puddingbroodjes proeven bij tv-kok en 'Masterchef' Peter Lute

Flaneer jij dit weekend rond op Rollende Keukens, dan mag je de foodtruck van tv-kok Peter Lute zeker niet overslaan. De bekende kok, die bekend is geworden door Masterchef, gaat hier samen met ondernemer Tom ten Seldam aan de slag als bakker van de Pudding Proef puddingbroodjes. Het is een eenmalig initiatief, dus deze kans mag je niet aan je voorbij laten gaan!

Wanneer:

25 tot en met 29 mei.

Waar:

Rollende Keukens, Amsterdam.

Films kijken op de Rooftop Cinema

Vanaf 26 mei is de Rooftop Cinema in Utrecht weer geopend. Hier kijk je onder de sterrenhemel de leukste films van het moment, zoals Top Gun: Maverick, Last Seen Alive, Moloch en Belle. Dit is het zevende jaar op rij dat filmliefhebbers kunnen genieten van films op het 25-meter hoge dakterras met uitzicht over de skyline van Utrecht. Neem plaats in de hangmat en geniet van deze unieke manier van films kijken.

Wanneer:

Donderdag 26 mei - Top Gun: Maverick

Vrijdag 27 mei - Last Seen Alive

Zaterdag 28 - Top Gun: Maverick

Zondag 29 mei - Moloch

Maandag 30 mei - Last Seen Alive

Dinsdag 31 mei - Belle

Woensdag 1 juni - Last Seen Alive

Waar:

Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Utrecht.

Op avontuur met het Japan-fotoboek The Lost World

Heb je geen zin om dit weekend naar buiten te gaan? Dan kun je ook vanaf je comfortabele bank op avontuur gaan, met het Japan-fotoboek The Lost World van fotograaf Maan Limburg. In dit boek brengt ze een ode aan de verlaten plekken in Japan. Heb je de smaak te pakken gekregen, dan is het ook mogelijk om de expositie in De Ping Pong Club te bezoeken. Hier word je ondergedompeld in een ervaring compleet met soundscape, geur en tactiele prikkels. Toegang tot de expositie is gratis; reserveren is niet nodig.

Wanneer:

18 mei tot en met 3 juli.

Waar:

De Ping Pong Club, Utrecht.

Foam presenteert: eerste solotentoonstelling van Belgisch-Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat

In de kleurrijke tentoonstelling 'Blessings from Mousganistan' worden al je zintuigen geprikkeld. Fotograaf Mous Lamrabat laat in de expositie zijn liefde voor mode en zijn Belgisch-Marokkaanse nationaliteit zien. De fotograaf is bekend van zijn werk in magazines als Vogue en Esquire, en in zijn werk is een rode draad te zien van licht absurd, soms subtiel provocerend maar altijd kleurrijk en speels. Een must-see, dus!

Wanneer:

28 mei tot en met 12 oktober.

Waar:

Foam Fotografiemuseum, Amsterdam.

Languit op de bank

Ook voor de mensen die nog geen plannen hebben, valt er dit weekend genoeg te beleven. Met name op televisie, want verschillende streamingdiensten komen dit weekend met nieuwe series en seizoenen op de proppen. Zo zie je vanaf vrijdag volume 1 van seizoen 4 van Stranger Things op Netflix. En vanaf 25 mei staat De Wereld Van Eva op Videoland, het nieuwe programma van Eva Jinek. Kortom, genoeg kijkvoer!

Beeld: BrunoPress