Dit kun je beter niet in het vliegtuig dragen (en dit wel)

Een stewardess geeft handige tips.

De outfit die je draagt in het vliegtuig moet tegen een hoop factoren kunnen. Zo kan de koude lucht in het vliegtuig ervoor zorgen dat je het koud krijgt, terwijl het soms ook heel warm kan zijn. Maar wat is nou het geheim van de perfecte outfit in het vliegtuig? Een stewardess geeft tips.

Comfort is key

We zijn altijd jaloers op de foto’s van celebs die net uit het vliegtuig komen en paraderen op de hoogste hakken en strakke outfits – of á la Bella Hadid in een leren outfit. Hoewel het mooie plaatjes oplevert, is het niet bepaald comfortabel. Vooral met de kennis dat je voeten op grote hoogte kunnen opzetten en je voor een lange tijd in een onhandige vliegtuigstoel moet zitten. Iemand die er wel verstand van heeft, is Andrea Fischback, een stewardess van American Airlines. Aan Who What Wear geeft ze haar tips voor de beste kledingkeuze voor in het vliegtuig en wat je vooral niet moet dragen. En ja, leren broeken vallen daar ook onder.

1. Niet: beknellende kleding

Tijdens een vlucht wil je je zo comfortabel voelen, en dat gaat niet lukken met kleding die irriteert. Daarom adviseert Fischback om vooral iets comfortabels te dragen waardoor je mogelijke ‘krampen, zwellingen en andere ongemakken’ voorkomt. Ze legt uit: “Het is belangrijk om een beetje in je stoel te kunnen bewegen, om het bloed goed te laten stromen. Anders loop je het risico op trombose.”

Volgens haar kun je de strakke kleding daarom beter in je koffer laten en kiezen voor comfortabele kleding om je middel, zoals pantalons met elastiek. “Een opgeblazen gevoel is een groot probleem, zelfs voor stewardessen, dus draag iets wat los zit.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

2. Niet: hoge hakken of instappers

Als je vliegtuig op een zonnige bestemming landt, snappen we dat je geen zin hebt om dichte schoenen te dragen. Toch is dit volgens Fischback wel een goed idee, om de volgende reden: “Hoge hakken en instappers maken het extra moeilijk om het vliegtuig snel te evacueren. Ook is een vliegtuig niet altijd hygiënisch en wil je niet met je open sandalen in contact komen met alle bacteriën.”

Wissel net als stewardessen de schoenen tijdens de vlucht om of kies meteen voor het goede paar en draag comfortabele sneakers met veters of klittenband. Open schoenen kunnen namelijk ook uitvliegen en heb je hierdoor sneller kans dat je voeten bevriezen, vooral tijdens een lange vlucht.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02)

3. Wel: draag (veel) laagjes

Een veelgemaakte fout tijdens het reizen is dat je te weinig kleding draagt voor de weersomstandigheden van het vliegtuig. “Praktisch elke vlucht zie ik iemand met nauwelijks kleren aan. En dit zijn elke keer de mensen die om een deken vragen.” Denk daarom goed na wat voor kleding je draagt en neem altijd een extra kledingoptie mee in je handbagage.

Dit kan volgens Fischback sowieso geen kwaad, want je weet niet wat er tijdens een vlucht gebeurt. Wellicht wordt de medepassagier naast jou ineens reisziek of is je koffer niet meegekomen met de vlucht. Met een extra outfit in je handbagage ben je altijd voorbereid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

4. Wel: een kasjmier sjaal

Hoewel het overbodig lijkt om een sjaal mee te nemen in het vliegtuig, is dit voor Fishback zeker een must als je veel vliegt. Het neemt weinig ruimte in beslag en houd je warm tijdens koude vluchten. Wissel om per seizoen – een dunne variant voor de zomer en een dikke sjaal voor de winter – en je gaat een hele comfortabele reis tegemoet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door E M I L Y D A W E S (@emilyjdawes)

Een laatste tip van Fishback is om rekening te houden met sieraden en schoenen met metaal. Dit voorkomt een hoop gedoe bij de douane. “Ik zorg er altijd voor dat ik alle sieraden afdoe voordat ik naar het vliegveld ga en ze op een handige plek bewaar voor als ik door de beveiliging ben.”

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws