Waarom je rozemarijnolie in de badkamer moet hebben

Wij trekken meteen een sprintje naar de winkel.

Staat jouw beauty shelf ook vol met allerlei serums, oliën en smeersels? Wij zijn er dol op en willen ze liefst ook allemaal hebben. Met name de olie met het magische ingrediënt rozemarijn, waar een hoop voordelen aan zijn verbonden. We zetten ze op een rijtje!

Geneeskrachtige en aromatische eigenschappen

Rozemarijn is niet alleen een ingrediënt dat je in de keuken gebruikt, ook voor schoonheidsproducten biedt het voordelen. Zo wordt er van rozemarijnolie, of rosmarinus officialis, aangenomen dat het geneeskrachtige en aromatische eigenschappen heeft. Niet voor niets dat het een veel gebruikt ingrediënt is in beautyproducten.

Waar je rozemarijnolie zeker voor wilt gebruiken, is voor je haar en hoofdhuid. Het plantaardige ingrediënt heeft namelijk verschillende positieve effecten op je lokken. Volgens haarexpert Shab Reslan is het dan ook zeker een goed middel om het haar te versterken en te beschermen. Dit wordt ook aangetoond in verschillende studies.

Dikker en sterker haar

Uit onderzoek blijkt dat rozemarijnolie net zo effectief is als 2 procent minoxidil, dit is een ingrediënt dat gebruikt wordt om haargroei te stimuleren. Ook verhoogt het de bloedcirculatie waardoor er meer voedingsstoffen naar de haarzakjes gaan en je dikker en sterker haar krijgt. Dit zorgt tevens voor een betere hoofdhuid en het bestrijdt oxidatieve en veranderingsstress op de haarzakjes. Wat een wondermiddel!

Voor welk haartype?

Goed nieuws, want rozemarijnolie kan op alle haartypes worden gebruikt. Wel is het belangrijk om eerst een paar druppels te mengen met een lichtere olie zoals argan-, zoete amandel- of jojoba-olie. Druppel het twintig minuten voor je gaat douchen in je haar en masseer je hoofdhuid om de huid te stimuleren en te voeden. Begin eerst een paar keer per week om te kijken wat het met je haar doet. En handig om te weten: voor haargroei kan het volgens het onderzoek tot zes maanden duren om resultaten te zien. Wij gaan het meteen proberen!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: BrunoPress