De nieuwste trend op haargebied: reverse hair washing

TikTok is al overtuigd.

Lees ook

Het klinkt heel logisch: eerst doe je shampoo in je haar en pas daarna conditioner. Zo hebben we het geleerd en zo staat het op de verpakking. Toch is dit niet de beste manier om je haren te wassen en kan het omwisselen van producten je veel mooiere lokken geven. We leggen uit hoe het zit!

Reverse

Blonderen, krullen, föhnen, stijlen: ons haar wordt er niet vrolijk van. Met een coupe stro door het leven gaan is een optie, maar volgens TikTok is dat niet nodig. Beauty influencers zweren bij deze nieuwe manier van haar wassen en wij moeten toegeven: nu willen wij het ook proberen. We hebben het over de zogenoemde ‘reverse hair washing trend’. De naam zegt het al, want bij deze trend is het de bedoeling dat je de volgorde van je producten aanpast.

Andersom

Als er iets is waar we heel lekker op gaan, dan zijn het haartransformaties. Korte video’s waarin we een strokapsel omgetoverd zien worden naar een glanzende bos met gezonde lokken: lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het niet. Volgens TikTok bereik je dit effect met de reverse hair washing trend. In plaats van je haar eerst te wassen, gebruik je eerst conditioner en daarna pas shampoo. Bij dun haar zou je zelfs alleen conditioner kunnen gebruiken, omdat je haar niet wordt bedekt met het product en het alleen wordt uitgespoeld in plaats van gewassen. Hierdoor zou je haar er voller uit gaan zien.

@galkrohn Results to previous video✨ #hairtok #hairwash #hairroutine #haircareroutine #shampoo #hairtransformation #wethair ♬ Cigarette Daydreams (Unpeeled) – Cage The Elephant

Zo werkt het

Hoe werkt deze styling hack nou precies? Je maakt je haar eerst nat en brengt daarna de conditioner aan in je punten en op je hoofdhuid. Je wast de conditioner er hierna toch uit met shampoo, dus no worries dat je hoofdhuid vet wordt. Laat je conditioner twee minuten zitten, kam je haar daarna door en spoel het uit met water. Daarna is het tijd voor de shampoo. Dit breng je gewoon aan zoals je gewend bent. Easy toch?

Bron: Beautify, Grazia | Beeld: iStock, TikTok

Laatste nieuws

Zie ook