Marie Claires weekendtips

Van toffe evenementen tot heerlijke kijk- en leestips.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de solo-expositie van Viktor Frešo

Kijk je ogen uit in de Wanrooij Gallery waar momenteel de solo-expositie HLAVA van de Slowaakse multimedia kunstenaar Viktor Frešo te bewonderen is. HLAVA is een kleurrijke tentoonstelling met schilderijen, installaties en sculpturen. Het karakter ‘Niemand’, een figuur dat bekend staat om zijn ronde, minimalistische hoofd, speelt een prominente rol in de tentoonstelling.

Wanneer:
Tot en met 20 augustus 2022.

Waar:
Wanrooij Gallery in Amsterdam.

Leestip: De Buitenkeuken

In De Buitenkeuken vertellen auteurs Charlotte Marres en Olle Swets over hun zoektocht naar onafhankelijke voedselproducenten in Nederland en Vlaanderen. De twee trokken eropuit met hun mobiele keuken en op de uniekste plekken bereidden ze heerlijke gerechten. En onder het koken kwamen de beste verhalen los. De Buitenkeuken is een boek vol bijzondere verhalen, recepten, bijpassende wijntips en prachtige foto’s.

De Buitenkeuken is nu verkrijgbaar in Nederland en België via de (online) boekhandel.

Verwen je lokken met Beauty Disrupted

Zin in een ontspannend weekend? Dan hoort daar ook wel een beautymomentje bij. Verwen je lokken dit weekend met de producten van Beauty Disrupted. De schuimende shampoobar, voedende conditioner bar en mild reinigende body bar zijn een feestje voor je reukzintuigen. Lees: de producten ruiken heerlijk met sensuele geurnoten van zeevenkel, Galabrische bergamot en eilandbloemen. Daarnaast zijn de bars en de giftboxen plastic vrij en zet Beauty Disrupted zich ook nog eens in tegen klimaatverandering.

De producten van Beauty Disrupted zijn verkrijgbaar bij Skin Cosmetics.

Struin door het Vondelpark voor het goede doel

Door het Vondelpark wandelen is al een leuke activiteit op zich, maar dit weekend kun je die wandeling extra speciaal maken. Er vindt dan namelijk een 24-uurs wandelevenement plaats van Justdiggit en Cortazu. Het doel: geld inzamelen voor de aarde om deze weer groener te maken. Lukt het de organisatoren om 50.000 euro in te zamelen? Dan kan een stuk ter grootte van Amsterdam weer helemaal hersteld worden. De teller staat, as we speak, op €24,928 euro. Koop je een kaartje om mee te doen aan de walk? Dan kun je, afhankelijk van het ticket dat je koopt, ook nog eens leuke goodies bemachtigen.

Wanneer:
Op 11 juni van 16:00 tot 12 juni 16:00.

Waar:
Kattenlaan 13, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CORTAZU (@cortazu)

WTFanta EXPOsed

Zaterdag vindt in Rotterdam WTFanta EXPOsed plaats, een evenement dat in het teken van de nieuwe mystery flavours van #WhatTheFanta staat. Door middel van verschillende creatieve live acts, waaronder pro-skaters van Noble Goods.co, live art van Rotterdams talent Jelmer Konjo en movement art van Amenti World, worden er tijdens WTFanta EXPOsed meerdere exclusieve hints weggegeven. Fanta brand ambassadors LeafsNoah Zeeuw en Vincent Visser zijn aanwezig om bezoekers te helpen met het raden van de smaken. Ook zijn er verschillende activiteiten te vinden op het dak, waar alle zintuigen worden geprikkeld om het mysterie van de smaken op te lossen.

Wanneer:
De inloop begint om 13.30 uur. Het evenement start een half uurtje later en duurt tot 16.00 uur.

Waar:
Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FANTA (@fanta_nl)

Verwen je krullen in de Curlygirlmovement flagship store

Vrouwen met krullen hebben vást weleens van de Curlygirlmovement gehoord. En voor die vrouwen hebben we superfijn nieuws: het haarverzorgingsmerk opent dit weekend namelijk een flagship store in hartje Amsterdam. De Curly Hair Spa & Store is daarnaast meer dan alleen een winkel waar je fijne producten op de kop kunt tikken. Het biedt ook een interactieve curly experience. Alleen het beste voor jouw lokken!

Wanneer:
Vanaf 11 juni.

Waar:
Rokin 66h in Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @curlygirlmovement

Streamtip: A Discovery of Witches

Sinds enkele kun je het derde seizoen van A Discovery of Witches streamen. Het laatste seizoen ging in Amerika al afgelopen winter in première en nu kunnen we in Nederland ook kijken hoe het avontuur van heks Diana Bishop (Theresa Palmer) en vampier Matthew Clairmont (Matthew Goode) eindigt. In de eerste twee seizoenen van de serie zagen we hoe Diana, een historicus die in eerste instantie niets wilde weten van haar heksenbloed, samen met Matthew een eeuwenoud mysterie probeert te ontrafelen. Iets wat ook vele vijanden van hen proberen te achterhalen. Wanneer Diana en Matthew ook nog eens verliefd worden, een relatie krijgen én twee baby’s verwachten maakt hen dit er niet geliefder op. Een relatie tussen een heks en een vampier is namelijk streng verboden.

Waar:
Te streamen op Videoland.

Andere kijktips

Wil je liever een andere titel kijken? Of heb je het derde seizoen zelfs al uitgekeken (hey, we don’t judge) dan zijn er genoeg andere films en series die je kunt streamen. Kijk op Netflix bijvoorbeeld het zesde seizoen van Peaky Blinders of stream op HBO Max de thriller Jessabelle. O, en Grey’s Anatomy fans kunnen sinds deze week ook het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy bekijken. Oftewel: er is genoeg te streamen!

Bron: Nieuw Deze Week, De Buitenkeuken, Wanrooij Gallery, Cortazu, Grazia | Beeld: BrunoPress, YouTube 

Laatste nieuws