Prachtig: 12 kunstenaren delen hun eigen interpretatie van de nieuwe pre-FW 2022 collectie van Alexander McQueen

Het modehuis wilde de pre-Fall/Winter 2022 collectie op een totaal nieuwe manier presenteren. En dat heeft het label met verve gedaan.

Het is altijd magisch wanneer een designer de nieuwe Fall/Winter collectie voor het aankomende seizoen bekendmaakt. Alexander McQueen showde afgelopen weekend de nieuwe creaties, maar het label deed dat niet alleen. Twaalf kunstenaressen deelden namelijk hun interpretatie van de prachtige stukken.

Project Process

Creativiteit komt vanuit talloze perspectieven, zo vindt Alexander McQueen. Om dit te illustreren nodigde Sarah Burton, modeontwerper en huidig creatief directeur van Alexander McQueen, twaalf kunstenaressen uit om deel te nemen aan het project 'Process'.

Voor het project koos elke kunstenares een look van de nieuwe collectie uit en daarmee ging ze aan de slag. De vrouwen kregen volledig artistieke vrijheid en creëerden met een medium naar keuze hun eigen interpretatie van het item uit de pre Fall/Winter 22 collectie. Het resulteerde volgens het modehuis in een 'rijke conversatie tussen hun werk en de geselecteerde looks'. Sommige kunstenaressen kozen zelfs dezelfde look en het is fascinerend om te zien hoe verschillend alle kunstwerken zijn.

De artiesten die meewerkten aan het project waren: Ann Cathrin November Høibo, Beverly Semmes, Bingyi, Cristina de Middel, Guinevere van Seenus, Hope Gangloff, Marcia Kure, Jackie Nickerson, Jennie Jieun Lee, Judas Companion, Marcela Correa en Marcia Michael.

Als inspiratie

"Ik wilde dit seizoen een nieuwe creatieve dialoog met de collectie aangaan en zien hoe kunstenaars het werk dat we in de studio maakten interpreteerden", vertelt Burton over het project. "Het was heel interessant om te zien hoe creativiteit vanuit zoveel verschillende perspectieven is ontstaan, en de resultaten zijn gevarieerd en mooi. We wilden dat de kunstenaars de volledige vrijheid hadden om op de looks te reageren. Ik hoop dat de kijkers net zo geïnspireerd zullen zijn als wij allemaal door getuige te zijn van deze creatieve processen.”

Ann Cathrin November Høibo

Beverly Semmes

Bingy

Cristina de Middel

Guinevere van Seenus

Hope Gangloff

Jackie Nickerson

Jennie Lieun Lee

Judas Companion

Marcela Correa

Marcia Kure

Marcia Kure

Te bewonderen

De kunstwerken zijn ontworpen om te worden weergegeven naast de McQueen-stukken waar ze betrekking op hebben. Zou jij de kunstwerken willen aanschouwen? Dat kan. De stukken worden geshowd in een tijdelijke installatie in de Alexander McQueen winkel in Londen aan de Old Bond Street.

Bron en beeld: Alexander McQueen