Outfit-inspiratie: deze zomer kunnen we niet om franjes en ruches heen

Love it or hate it, maar deze zomer kunnen we niet om de franjes of ruches heen.

Er zijn niet veel mensen die van franjes of ruches hun signature style hebben gemaakt. Items die hiermee zijn uitgerust zijn nu eenmaal wat uitgesproken. Toch mogen de franjes en de ruches dit seizoen niet in je garderobe ontbreken. Indeed, they're back. 

Inspired by

Na het extravagante Met Ball kunnen we de terugkeer van de franjes en ruches geen verrassing noemen. Na een aantal coronajaren kon het event dit jaar op de eerste maandag van mei weer doorgaan. Het is dus niet zo gek dat genodigden uitpakten met hun outfit. Oftewel: veel ruches en veel franjes.

Klimaatactivist Yiye Bastida droeg een franjetop van Chloé, Lily Allen maakte de blits in een Chanel-jurk met franjes, Dakota Johnson hulde zich in een franjepak van Gucci en ook de witte Saint Laurent-jurk die Hailey Bieber droeg bevatte de nodige franjes.

Bij andere celebs waren het de ruches die in de smaak vielen. Gabrielle Union koos voor een Versace-japon met ruches, Kylie Jenner droeg een off-white trouwjurk met rok van ruches van Virgil Abloh en ook Lauren Santo Domingo verscheen in een ruffled skirt van Alaïa. Of ze on theme waren – The Gilded Age – laten we maar even in het midden. 

Alledaagsere looks

Over bovenstaande Met-looks kun je natuurlijk veel zeggen, maar over een ding zal iedereen het met ons eens zijn: het zijn niet bepaald outfits die je op een willekeurige maandag uit de kast trekt.

Gelukkig kun je franjes en ruches ook op een alledaagsere manier opnemen in je zomergaderobe. Van subtiel tot wat extravaganter, whatever rocks your boat. Wij speurden Instagram voor je af naar wat inspiratie.

Ruches

Het leuke aan ruches is dat het een simpel kledingstuk naar een hoger niveau kan tillen. Of het nu gaat om een kleine franje langs je broekspijpen (very ABBA, als je het ons vraagt) of een subtiel volantje langs een kraag van een top. Je kunt het zo subtiel, of juist extravagant, maken als je wilt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door christa (@christameier_)

Franjes

Op Instagram zagen we de afgelopen tijd ook al verschillende looks voorbijkomen met franjes. Iemand die deze look al regelmatig rockt, is franjekoningin Leonie Hanne. Maar ook menig ander influencer en modeliefhebber draagt de items met verve.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

We zeiden net al dat je franjes en ruches op een subtiele manier in je garderobe kunt opnemen. Vind je kleding iets te opvallend? Dan kun je het ook altijd nog laten terugkomen in je accessoires. Tassen met ruches en franjes vind je namelijk in overvloed. En anders heb je ook nog oorbellen met leuke franjes!

Beeld: BrunoPress