Microtrends die voorlopig nog niet uit de mode raken

Een aantal klassiekers keren terug, en we verwelkomen een aantal nieuwe trends.

Wanneer het op microtrends aankomt, weten we nooit precies hoelang ze de straten zullen domineren. Het kan om één jaar gaan (denk aan de oranje ruit die we in 2019 een tijdje zagen), of het kan om jaren gaan (grote kans dat jij de Franse baret nog regelmatig spot). En van de volgende microtrends vermoeden we ook dat het niet gaat om een kortstondige summer love.

Biker chic

We horen je al denken: is het leren jasje ooit níet in de mode geweest? Een leather jacket is wardrobe staple, dat klopt, maar dit seizoen is het niet de standaard leren jas die furore maakt. Dit item moet plaats maken voor race motorjassen. Volgens mode marktplaatsapp Depop zochten mensen de afgelopen drie maanden meer dan twee keer zo vaak naar een dergelijke jas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessi (@by.regiina)

Banana bags

De cross body bag is altijd een geliefd item geweest. En ook de liefde voor de banana bag is nooit vervlogen. Van de wat strakkere banana bags tot de slouchy banana bag, er is voor elke stijl (en elk budget) wel een geschikte tas te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marisa Martins (@_marisamartins_)

Bucket hats met printjes en patroontjes

Het item dat onmiddellijk wat zsa zsa zsu aan je zomergarderobe toevoegt, is absoluut een bucket hat. Het vrolijke hoedje zien we vaak in neutrale kleuren, maar deze zomer rocken we er een met vrolijke prints, patronen en kleuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Pleated rokken

De pleated skirt is ook nooit echt uit de mode geweest, maar deze zomer – and many to follow – gaan we ze weer veel vaker zien. Twee weken geleden showde Demi Lovato de look al in haar Instagram Story en ook Bella Hadid werd in een pleated rok gespot tijdens het Cannes Film Festival.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

Clogs

Love it or hate it, maar ook de clog – klinkt net wat moderner dan klomp – wint steeds meer aan populariteit. Het begon vorig jaar toen grote namen als Justin Bieber, Post Malon, Kendall Jenner en Ariana Grande gespot werden in de rubberen stappers van crocs. Toen Birkenstock daarna ook diens versie van het schoeisel op de markt bracht, was het hek van de dam.

De klomp stijlvol in je garderobe opnemen is gelukkig geen gevalletje mission impossible. Kies voor clogs in een neutrale kleur en laat die kleur terugkomen in je outfit door bijvoorbeeld een trench coat of top in diezelfde kleur te dragen.

Bron: Who What Wear | BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws