Ripley's reageert op commotie: 'Kim Kardashian heeft de jurk niet beschadigd'

Op social media laat Ripley's weten dat Kim Kardashian de jurk niet heeft beschadigd.

De afgelopen dagen gingen er behoorlijk wat foto's rond van een beschadigde 1962 Jean Louis-jurk. Inderdaad, die Marilyn Monroe-jurk die Kim Kardashian droeg tijdens het Met Gala. Al was het niet de socialite die de jurk beschadigde, zo stelt Ripley's – de onderneming die de jurk aan Kim uitleende – nu.

'Kim heeft de jurk niet beschadigd'

De voor- en na-foto's die al enkele dagen op het internet rondcirkelen van een beschadigde jurk zijn waarschijnlijk echt. Alleen lijken die foto's behoorlijk uit zijn verband getrokken. Het zou namelijk zo kunnen dat de foto's al in 2017 werden gemaakt. Op Instagram laat Ripley's Believe It or Not! namelijk weten dat Kim Kardashian de beroemde Happy Birthday-jurk niet heeft beschadigd. "Een rapport dat in 2017 is geschreven, stelt dat 'een aantal van de naden zijn uitgerekt. Dit is geen verrassing, gezien het delicate materiaal. Er zijn rimpelingen aan de achterkant bij de haken en ogen,' dit zijn enkele van de beschadigen."

De onderneming neemt het vervolgens ook op voor Kim Kardashian. "Er was veel kritiek op Kim Kardashian die de jurk droeg, maar ze heeft het kledingstuk niet beschadigd in de korte tijd dat ze het droeg op het Met Gala."

De kritiek

Ripley's kreeg bakken met kritiek over zich heen, nadat bekend werd dat de onderneming de jurk aan Kim Kardashian had uitgeleend. Ook op die kritiek reageert Ripley's nu, benadrukkende dat de jurk hun eigendom is en dat de attractie daarom zelf kan bepalen wat het ermee doet. "Ripley's Believe It or Not! is een particulier attractiebedrijf en de jurk was verkocht tijdens een openbare veiling. De jurk had opgesloten kunnen worden in een privécollectie, waardoor het niet in staat zou zijn om zijn verhaal te vertellen. In plaats daarvan ging het naar meerdere Ripley's locaties over de hele wereld en dankzij dit Met Gala-moment is het aan een nieuwe generatie voorgesteld."

Bron: Ripley's | Beeld: BrunoPress