Sun's out! Zo creëer je een gladde bikinilijn

Trek die bikini maar aan!

De toch wel populairste manier om van ongewenste haren af te komen is scheren. Ook het gebied down there nemen we onder hand met een scheermes en dat kan resulteren in rode bumps en ingegroeide haren. Helemaal voorkomen doe je het niet, maar je kunt de bultjes met een aantal tips wel verminderen.

Tips

Bultjes daar beneden kunnen mega vervelend zijn. Helemaal wanneer je lekker in je bikini wil rond paraderen op het strand. Heb je je net 's avonds geschoren, zitten er de volgende dag alweer stoppels. Die meteen weg halen is meestal geen goed idee, want juist daardoor kan je huid gaan irriteren.

1. Knip lange haren af

Lange haren in je lies hoef je niet per se te scheren. Deze kun je ook knippen. Zo voorkom je dat je scheermesje verstopt raakt en kun je korte haren makkelijker scheren.

2. Goed scrubben

Scrubben kan een groot verschil maken in je skincare routine. Scrub voor én na het scheren om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor voorkom je ingegroeide haartjes en houd je de huid schoon. Zorg er wel voor dat je een scrub zonder parfum en grove korrels kiest, want hierdoor kun je alsnog irritatie veroorzaken. En ook niet te hard scrubben natuurlijk.

3. Geduld is een schone zaak

Ben je gewend om onder de douche te scheren? Scheer je huid dan niet meteen. Door de warmte en het water van de douche gaan je poriën namelijk iets verder open staan, waardoor je huid en de haren wat zachter worden en het scheren makkelijker wordt. Hierdoor kun je het beste wachten met scheren tot aan het einde van je douche-sessie.

4. Gooi je mesje op tijd weg

Wegwerpmesjes zijn heel useful, maar moet je wel op tijd weggooien. Voor het beste resultaat moet je 'm na twintig dagen vervangen. Na zoveel dagen is het scheermesje namelijk bot of roestig geworden en dus een broeiplek voor bacteriën.

5. Juiste scheerrichting

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich, maar het is belangrijk dat je altijd met de groeirichting mee scheert. Dat is meestal van boven naar beneden toe.

6. Hydrateren

Last but not least in dit rijtje: hydrateer je huid na het scheren. Je kunt hiervoor ook producten tegen luieruitslag gebruiken, zoals zinkzalf en talkpoeder. Ideaal om je bikinilijn glad te houden!

Bron: NSMBL | Beeld: Apostolos Vamvouras