Dit is de moisturizer waar Vera Wang bij zweert

De designer wordt al jaren geprezen om haar prachtige jurken én om haar jeugdige voorkomen.

Lees ook

Designer Vera Wang staat bekend om haar buitengewone gevoel voor stijl en design. En oké, ook een beetje om haar jeugdige voorkomen. Ze zal het deels te danken hebben aan goede genen, maar wat natuurlijk geen kwaad kan is de moisturizer die ze elke dag trouw gebruikt.

SPF is key

We weten allemaal dat de juiste skincare-producten een groot verschil kunnen maken. Ook Vera Wang weet dat, al ging haar jongere zelf daar wat nonchalanter mee om, zo vertelt ze in gesprek met The Strategist. “De meeste Aziatische vrouwen en mijn Aziatische vriendinnen aanbidden de zon niet zoals ik deed toen ik nog jonger was. Ik was een tennisspeler, een skiër, een golfer en nog veel meer.” Haar huid beschermen tegen de zon deed ze toen alleen nog niet. “Ik haatte alle zonnebrand die toen verkrijgbaar was”, bekent ze. “Maar als ik nu mijn vriendinnen zie die 50, 60 of 70 jaar zijn, hebben ze allemaal een prachtige huid.”

Als een ding daarom niet meer mag ontbreken in de skincare-routine van Vera, is het wel een goede SPF. “Het is nu essentieel voor me.” Welke SPF ze gebruikt, laat ze afhangen van waar ze is. Zo gebruikt ze op zonnige plekken als Miami of Californië graag een zonnebrand met een beschermende factor van 55, maar over het algemeen kiest ze voor SPF 30. “Ik gebruik RoC’s moisturizer met SPF wanneer ik in New York ben, want het beschermt mijn huid en ik ben er niet allergisch voor.”

Ook leuk: voor deze moisturizer hoef je niet heel diep in de buidel te tasten, want je kunt ze doorgaans verkrijgen voor rond de 30 euro. Niet écht een koopje, maar ook niet de ondergang van je maandelijkse skincare-budget.

Baby-olie

Vera zweert niet alleen bij de RoC’s moisturizer. Ze gebruikt ook graag Johnson’s Baby Oil. “Alles wat ik kan zeggen is dat moisturizer en zonnebrand de twee belangrijkste dingen zijn.” Als ze doucht of in bad gaat, wil ze voorkomen dat ze daarmee haar huid uitdroogt. “Ik doe graag Johnson’s baby oil in mijn bad. Ik weet dat het gek klinkt, maar het werkt echt om je huid de hydrateren en te verzorgen.”

Overigens probeert Vera niet alleen haar huid te beschermen, maar ook haar ogen. Ze is een firm believer in de kracht van zonnebrillen. Niet alleen omdat het mooi staat – Vera heeft een collectie bestaande uit meer dan 1.000 paar – maar ook omdat het je ogen beschermt. Een bril met een blauwlichtfilter is voor de designer een must. “Deze brillen zijn niet alleen decoratief, het is ook beschermend. We moeten aan onze irissen en pupillen denken. We staren de hele dag naar schermen en we moeten op onze hoede zijn, want die schade zal ons op den duur allemaal bereiken.”

Bron: The Strategist/New York Mag | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook