Dit zijn de grootste wenkbrauwtrends van dit moment, volgens een brow expert

Ook deelt de expert hoe je het beste wenkbrauwpotlood voor jouw brows kunt kiezen.

Zoals elk jaar z'n modetrends heeft, kent ook elk jaar z'n wenkbrauwtrends. Op TikTok zien we inmiddels steeds vaker de 90's brow terug – thanks, Bella Hadid. Maar er zijn ook heus trends waarvoor we onze wenkbrauwen niet met een pincet te lijf hoeven gaan.

Trends du moment

Ook brow expert Manouk de Vries van het merk Supercilium is het niet ontgaan dat de dunne wenkbrauw een comeback heeft gemaakt. "Ik zie het op Tiktok en ik zie het op de catwalk", vertelt ze in gesprek met Marie Claire. "Veel modellen dragen allemaal weer een dunne wenkbrauw."

Het betekent gelukkig niet dat dit de enige trend is die momenteel hoge ogen gooit. Een trend die De Vries nog altijd veel ziet, is die van de golden ratio. "En dat blijft ook", stelt ze. "Sinds de golden ratio is geïntroduceerd, blijf ik die vorm terugzien." Maar wat de wenkbrauwexpert momenteel ook spot is de wat hogere wenkbrauw. "Jarenlang was de wenkbrauw wat platter en dikker, maar nu zie je weer wat vaker een hogere arch."

En tot slot is ook de fluffy brow nog erg populair. "De onderkant is strak en aan de bovenkant kam je de wenkbrauw uit, waarbij de haartjes schattig omhoog staan. Dat is ook echt een trend." Voor haar werk is De Vries ook weleens in de States – haar wenkbrauwmerk Supercilium is daar al booming in vele salons – en in de straten van de Big Apple ziet ze ook veel gebleekte wenkbrauwen. "Zeker in New York zie ik veel meiden met bleached eyebrows. Ik heb het idee dat dat steeds meer mainstream begint te worden."

Als laatst ziet de Supercilium-founder ook dat lichtere wenkbrauwen weer een comeback maken. "De wenkbrauw wordt weer wat zachter. Het ziet er niet meer zo opgeplakt op, zoals vier jaar geleden wel het geval was. Vrouwen gebruiken weer wat lichtere kleuren."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Manouk (@manouk.devries)

Kleuren kiezen

Zoals gezegd komen de wat lichtere wenkbrauwen ook weer terug, maar een geschikte kleur kiezen zou je bijna een fijne kunst kunnen noemen. Ook De Vries erkent dat. "Het is best lastig om de juiste kleur te kiezen." Al is het gelukkig niet onmogelijk. "Je moet in eerste instantie je ondertoon weten: of je een koele, warme of neutrale ondertoon hebt. Daar hangt alles vanaf." Om vrouwen te helpen om de perfecte wenkbrauwkleur te vinden, ontwikkelde De Vries een quiz op haar website, waarmee je dit kunt achterhalen. "De ideale kleur is vaak een combinatie van je huidtoon, je haarkleur en je huidskleur."

Vrouwen gaan er nog weleens de mist mee in, wanneer ze een te donkere kleur kiezen voor hun wenkbrauwen. Ook De Vries beging in haar jongere jaren die fout. "Ik heb van nature blond haar, maar donkere wenkbrauwen. Vroeger dacht ik dat een dark brown wenkbrauwpotlood moest gebruiken, omdat mijn wenkbrauwen donkerbruin zijn, maar dat maakt je gezicht heel hard." Dé tip van De Vries luidt dan ook om een wenkbrauwpotlood te kiezen die net een tint lichter is dan je wenkbrauwenhaartjes daadwerkelijk zijn.

Beeld: BrunoPress