Op vakantie naar een warm land? In deze materialen zweet je het minst

Looking hot, staying cool.

Lees ook

De een zweet wat minder snel dan de ander, maar op een bepaald punt tijdens een zonnige vakantie kom je hoe dan ook in een wet patch situation terecht. En dat voorkomen we liever. Kleding van de volgende materialen helpen je om koel te blijven.

Viscose en hennep

Viscose is een natuurlijk materiaal en wordt gemaakt van hout- en bamboepulp. Tijdens het verwerkingsproces wordt daar kunststof aan toegevoegd. Het eindresultaat is een stof die enorm op katoen lijkt en alles luchtig houdt. Ook hennep is een goede optie: die stof draagt lekker luchtig en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van vervelende geurtjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Katoen en linnen

Je hebt het waarschijnlijk al wel vaker gehoord: katoen en linnen zijn goede keuzes voor warme dagen. Het zijn beide natuurlijke, plantaardige materialen die goed ‘ademen’, waardoor je er niet snel in gaat zweten. Op een warme dag is een linnen jurkje of een broek van katoen dus ideaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Wol

Waarschijnlijk is dit niet meteen het materiaal waar je aan denkt op een warme dag, maar het is wel degelijk een verstandige keuze. Met name merinowol is heel fijn als het warm is, omdat het luchtig aanvoelt vanwege de dunne vezels waar het uit bestaat. Bovendien absorbeert merinowol zweet en zorgt het ervoor dat het wordt afgevoerd. Dus: is het warm buiten? Trek de (merino)wollen items maar uit de kast!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Wat niet te dragen

Er is ook een aantal stoffen dat je in de zomer beter niet kunt dragen. En hoewel het vast deel uitmaakt van je summer wardrobe, kun je beter geen denim (shorts) dragen. Denim is stug, niet rekbaar en het ademt bovendien niet. Ook polyester is in de zomer niet je beste vriend. Deze stof neemt zweet supersnel op – wat snel voor nare geurtjes zorgt. Draag tot slot liever ook geen nylon. Hoewel het droger aanvoelt, gaat deze stof wel snel stinken.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook