Deze jurk is al 50 jaar in de mode en ook wij zijn nog steeds fan

Nog altijd is de jurk altijd binnen no time uitverkocht zodra hij weer op voorraad is.

Lees ook

We hebben lang uitgekeken naar And Just Like That… Het waren echter niet de verhaallijnen of personages waar iedereen het over had. Nee, de outfits van Carrie waren talk of the town. En dan voornamelijk déze jurk die al vijftig jaar als warme broodjes over de toonbank vliegt.

Carrie Dress 2.0

Het was de eenvoudige one shoulder, lichtblauwe jurk met plooien, gedragen door Sarah Jessica Parker herself, die de aandacht trok in And Just Like That… De langverwacht reboot van Sex and the City werd vol enthousiasme onthaald, net als de terugkeer van Carrie’s garderobe. Want dit is niet zomaar een jurk, maar een klassieker – die vanaf nu ook de titel Carrie Dress 2.0 als bijnaam draagt.

Carrie Dress
Beeld: And Just Like That… (HBO)

All time favorite

Nu is Carrie’s garderobe al reden genoeg om de serie te bingen, maar dit lichtblauwe item heeft zijn eigen bijzondere verhaal. De jurk werd voor het eerst ontworpen door Norma Kamali in de jaren 70. Inmiddels is het al een halve eeuw een all time favorite in de modewereld – een prestatie die niet veel ontwerpers kunnen claimen. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds duizenden per week verkocht, en hij is bijna altijd in recordtempo uitverkocht nadat de voorraad wordt aangevuld. We all know dat Carrie een voorliefde heeft voor klassiekers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het stylingteam van And Just Like That… besloot om haar zo’n iconisch item te laten dragen.

Naast Sarah Jessica Parker heeft de jurk nog een aantal bekende fans. Onder meer de Kardashians, Alessandra Ambrosio en Ashley Graham hebben het ultraflatteuze ontwerp de afgelopen jaren met veel plezier gedragen. Maar ook talloze mensen uit de modewereld en influencers dragen de jurk volop en laten graag zien hoe veelzijdig hij kan zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Norma Kamali (@normakamali)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Meg (@missmegh)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NEF (@nefeligeorgala)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sapir Ben David Vaknin (@sapir_b_d)

Aanpassingen

In de afgelopen vijftig jaar heeft de jurk slechts een paar aanpassingen ondergaan, waaronder de toevoeging van een ondersteunende binnenromp en andere stoffen. Het kernontwerp is echter al die jaren hetzelfde gebleven. Inmiddels kun je de jurk vinden in talloze kleuren (31 om precies te zijn) en in zowel midi- als minilengtes. Voor ieder wat wils, dus!

Bron: Who What Wear | Beeld: And Just Like That… (HBO), Instagram

Laatste nieuws

Zie ook