Hoeveel calorieën mag je nu eigenlijk extra eten als je zwanger bent?

Moeten eten voor twee? Dat blijkt dus best wel mee te vallen.

Tuurlijk, als er een baby in je lichaam groeit mag je jezelf best verwennen met een paar bonbons, een bakje chips of een romige milkshake. Maar eten voor twee? Dat blijkt een van de grootste zwangerschapsmythes te zijn.

Extra calorieën

Niemand heeft een excuus nodig om een bak Ben & Jerry’s leeg te lepelen, zéker niet als je zwanger bent. Maak er alleen geen dagelijks ding van, want zoveel extra calorieën hoef je tijdens je zwangerschap helemaal niet binnen te krijgen.

Volgens the National Institute for Health and Care Excellence hoef je tijdens de eerste zes maanden van je zwangerschap zelfs helemaal geen extra calorieën te eten. Pas wanneer je in het laatste trimester bent beland, heb je baat bij 200 calorieën extra per dag. Dat is dus amper een boterham met boter en kaas extra.

Geen idee

Uit een enquête van NCP blijkt dat veel vrouwen denken dat ze veel meer mogen eten tijdens hun zwangerschap. Van de ondervraagde 2.100 moeders bleek dat 33 procent dacht dat ze op z’n minst 300 calorieën meer mochten eten. En een kwart van de ondervraagde vrouwen gaf eerlijk toe dat ze ‘eten voor twee’ als excuus gebruikten om ongezonde snacks naar binnen te werken.

Alex Davis van NCP legt uit dat aanstaande moeders niet te vaak te veel moeten eten. “Gezond eten en gezonde portiegroottes consumeren zijn belangrijk voor, tijdens en na de zwangerschap om de kans op een natuurlijke zwangerschap te vergroten, het risico op zwangerschap en geboortegerelateerde complicaties te verminderen en gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten in de langetermijn.”

Maar af en toe een donut of zakje chips eten? Dat moet kunnen!

Bron: Metro | Beeld: iStock

Laatste nieuws