Zo scheer je je oksels voor het gladste resultaat

Bovendien voorkom je op deze manier ook nog eens irritatie. Win-win!

Het tanktop-seizoen is aangebroken en voor veel vrouwen betekent dit dat oksels scheren een dagelijks terugkerend klusje is geworden. Wil je het gladste resultaat bereiken, zonder het gebied onder je armen te veel te irriteren? Wij delen een stappenplan.

Stap 1: neem de tijd

Sommige vrouwen scheren hun oksels nog even snel in de ochtend boven de wasbak, maar je scheert je oksels op deze manier veel te droog. Het is beter om je oksels nat te maken met warm water tijdens het douchen, waardoor de haarzakjes een beetje open gaan staan. Als je je oksels goed nat maakt met warm water is het makkelijker om de haartjes te verwijderen en je voorkomt irritatie.

Stap 2: Scrubben

Je oksels scrubben wordt nog weleens vergeten, maar het is zo belangrijk. Het voorkomt dat je last krijgt van ingegroeide haartjes en je kunt je oksels beter scheren, omdat je dode huidcellen dan hebt verwijderd. Ook zorgt het ervoor dat de haren in de juiste richting terug groeien.

Stap 3: Juiste spullen

Gebruik altijd scheerschuim en een scherp scheermesje. De huid van je oksel is heel dun en als het scheermes niet echt scherp is, kan dit je huid irriteren. Ook is het belangrijk om altijd scheerschuim te gebruiken, zodat het mesje beter over je huid glijdt.

Stap 4: Scheer dezelfde plek niet te vaak

Doordat je oksel een holte is, is het lastiger om te scheren dan je benen. Om ervoor te zorgen dat elk plekje glad is, gaan veel vrouwen regelmatig met het scheermes over dezelfde plek. Helaas is dat ook niet erg bevorderlijk voor je oksels. Je oksels kunnen dan geïrriteerd raken. Door scheerschuim te gebruiken kun je precies zien welk deel je al wel hebt geschoren en welk deel niet. Zo voorkom je dat bepaalde plekken te vaak worden geschoren.

Stap 5: Tijdstip

Het juiste tijdstip om je oksels te scheren is ’s avonds. Zoals we eerder al zeiden is de huid bij je oksels vrij dun en kwetsbaar. Door je oksels ’s avonds te scheren krijgen ze de gelegenheid om ’s avonds te herstellen.

Stap 6: Scheerrichting

Wanneer je je benen scheert is het een vrij recht werkje: je gaat gewoon van onder naar boven. Voor je oksels geldt weer iets anders. De haren op je oksels groeien namelijk alle kanten op, waardoor je je haren beter kunt verwijderen als je verschillende richtingen toepast tijdens het scheren. Pas alleen wel weer op dat je niet te vaak met je scheermes over een bepaald stukje huid gaat.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Leah Kelley

Laatste nieuws