Zin in kleur: fuchsia is komend seizoen the way to go

De aankomende Barbie-film speelt een rol in de toegenomen interesse in deze kleur.

Je kunt het bijna niet gemist hebben, maar de Barbiefilm – met Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken – is coming. Hoewel de film nog niet uit is, lijkt het al wel een inspiratiebron te zijn. Zo leeft #Barbiecore weer helemaal op. Oftewel: veel fuchsia.

Meer roze

Roze is natuurlijk altijd al een zomerkleur geweest. Op dit moment is de kleur ook in trek, en experts verwachten dat de populariteit van de shade alleen maar gaat toenemen. Volgens hen heeft het allemaal te maken met de Barbiefilm die eraan komt. "We omarmen een Barbie-tastische zomer door alle dingen te doen die Barbie doet", stelt mode-expert Stephanie Callahan. "Ze reist, ze chilt met haar vrienden en met Ken, ze doet aan self-care en zelfliefde." Modestylist Emily DeSimone ziet dat ook. "Deze zomer krijgen we weer een glimp van het pre-pandemiegevoel. Wie kan ons beter van inspiratie voorzien dan de koningin van de garderobeveranderingen zelf?"

Een absolute Barbiekleur is natuurlijk roze, of beter gezegd: fuchsia. En misschien zie je nu wel meteen Reese Witherspoon als Elle Woods in Legally Blonde voor je, maar het is helemaal niet zo moeilijk om deze kleur op te nemen in je street style-look.

Subtiel

Natuurlijk hoef je niet helemaal full fuchsia te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om op een subtiele manier een draai te geven aan Barbiecore. Bijvoorbeeld door alleen een handtas in het roze te dragen.

En hoewel fuchsia misschien de ultieme Barbieroze tint is, kun je ook met andere roze kleurtinten experimenteren. Het hangt allemaal van je persoonlijke stijl af. "Voor sommigen is dat misschien een mauve-roze kleur, terwijl het voor anderen een warm-roze mini-jurk met verenrand is", vertelt trendvoorspeller Kendall Becker. Oftewel: alle kleuren roze zijn geoorloofd!

Bron: The Zoe Report | Beeld: BrunoPress, Instagram