Deze dromen betekenen dat je het rustiger aan moet doen

Tijd om op de rem te trappen.

We dromen allemaal. Dat is een feit. Waar we precies over dromen, verschilt dan wel weer per persoon. En hoewel een groot deel van de dromen geen betekenis heeft, kan een droom soms ook een betekenis hebben. Het kan je bijvoorbeeld vertellen dat je het rustiger aan moet doen.

Wat zijn dromen nu precies?

Dromen zijn een mix van onze wensen, angsten, gevoelens en herinneringen en van informatie die we hebben opgedaan, zo weet Dr. Traci Stein, klinisch psycholoog en faculteitslid aan the Spirituality Mind Body Institute aan Columbia University’s Teachers College. “We dromen over van alles. Van het verleden, van het heden, onze wensen en onze zorgen voor de toekomst”, vertelt ze aan Bustle. 

Droomanalyst Lauri Quinn Loewenberg vertelt dat je naar je droom moet luisteren alsof het je beste vriendin is die eerlijk advies en commentaar geeft, omdat zij nu eenmaal van je houdt. Droom je over bepaalde dingen of signalen? Dan kan het zijn dat je gestrest bent en dat je het rustiger aan moet doen.

1. De remmen van je auto doen het niet

Aan Bustle vertelt Loewenberg dat autoremmen die het niet doen in je droom ‘een klassieker’ is. “De auto in je droom staat voor jouw vermogen om dingen te verwerken”, vertelt ze. “Niet in staat zijn om de auto onder controle te houden, betekent dat je niet gefocust bent of dat je geen vertrouwen hebt. Als dit jou overkomt, betekent het dat je het rustiger aan moet doen.”

2. Je zit in een ontspoorde trein

Zit je in je droom in een trein en slaat die op hol? Dan betekent dat ook dat je rustiger aan moet doen, vindt Stein. Voor dit scenario geldt hetzelfde als voor de autoremmen die het niet doen: je bent niet gefocust of hebt te weinig vertrouwen.

3. Een huis dat in brand staat

Droom je over een huis? Volgens veel experts staat dat huis dan voor jou. De kamers in dat huis representeren de verschillende aspecten in je leven. Je baan, je liefdesleven en ga zo maar door. Volgens Loewenberg betekent een huis dat in vlammen opgaat dat je te gestrest bent.

4. Je verdrinkt

Als je veel stress ervaart, kan het dat je continu droomt dat je verdrinkt of dat je terechtkomt in golven waar je niet aan kunt ontsnappen. “Water in dromen staat vaak voor onze emotionele staat”, aldus Loewenberg. “Wanneer het water in je dromen een bedreiging vormt, is dat een indicatie dat je emoties te veel worden geprikkeld. Het kan ook betekenen dat je te veel hooi op je vork hebt genomen en het rustiger aan moet doen.”

5. Jij of iemand anders bloedt

“Het maakt niet uit wie in je droom aan het bloeden is. Bloed staat voor jóúw energie”, vertelt Loewenberg. “Alles in je droom representeert een deel van jou, of iets wat jou beïnvloedt. Des te meer bloed je ziet, des te meer energie er als het ware uit je leven wordt gezogen.” Oftewel: je moet het wat rustiger aan gaan doen. 

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws