Deze bekende tassen zijn vernoemd naar beroemdheden

Van Lady Di tot Lana del Rey: dit zijn de verhalen achter de it-bags.

Lees ook

Celebrities zijn een eindeloze bron van style inspo. En dat geldt niet alleen voor ons. Ook voor designers vervullen zij regelmatig de rol van muze. Dat gaat soms zelfs zo ver dat items onlosmakelijk met deze beroemdheden verbonden raken. Van Hermès tot Marc Jacobs: deze modehuizen vernoemden hun bekende tassen naar bekende gezichten.

Hermès: de Birkin Bag

Dé absolute it-bag, die vaak wordt gespot aan de armen van A-listers, was niet direct bestemd voor een leven vol glitz and glam. De tas was eigenlijk bedacht met een veel praktischer doel voor ogen. De Birkin bag is namelijk niet alleen vernoemd naar, maar ook gemaakt voor zangeres en actrice Jane Birkin.

Jane zat ooit naast Hermès’ designer en directeur Jean-Louis Dumas in het vliegtuig. Ze deed haar beklag dat ze als jonge moeder maar geen goede tas kon vinden die bij haar behoeften paste. Dumas besloot dit direct aan te pakken en ontwierp ter plekke de inmiddels iconische tas.

tassen beroemdheden
Model Karlie Kloss is stijlvol in monochroom met de bekende Birkin bag. (Beeld: Brunopress)

Hermès: De Hermès Kelly

Overigens was de Birkin niet de enige Hermès-tas met de naam van een bekend gezicht. De Hermès Kelly kwam uit in de jaren ’30, maar stond toen nog niet zo bekend. Dat gebeurde in de jaren ’50, toen actrice en royal Grace Kelly met de tas werd gefotografeerd.

Dior: De Lady Dior

De iconische prinses Diana is meer dan eens belangrijk geweest voor modehuizen. Zo is er de inmiddels razend populaire Lady Dior-tas, maar die heette niet altijd zo. Tot 1996 stond de tas namelijk bekend als de ‘Chouchou bag’. Toen werd Lady Di er echter mee gespot en zag Dior zijn kans schoon: de Lady Dior was een feit.

Gucci: De Diana Bag

Ook decennia later blijkt Diana nog altijd een belangrijke bron van inspiratie te zijn voor modemerken. In 2021 bracht Gucci namelijk een oud design terug uit hun archieven: een leren tote met een handvat van bamboe, waar Diana in 1996 mee werd gespot. De nieuwere editie heeft een geüpdatete look, maar brengt met z’n naam nog duidelijk een ode aan de Princess of Wales.

Mulberry: De Alexa bag

Ook het Britse modehuis Mulberry liet zich inspireren door verschillende celebs, waarvan de Alexa bag het bekendste voorbeeld is. Deze klassieke leren tas is namelijk vernoemd naar mode-icoon Alexa Chung. Ook anno nu is deze tas nog razend populair, en wij begrijpen wel waarom!

tassen beroemdheden
Alexa Chung met ‘haar’ tas na een Mulberry-modeshow. (Beeld: Brunopress)

Dit was niet de enige keer dat Mulberry zich liet inspireren door de gezichten in de spotlights. De Mulberry Del Rey is namelijk vernoemd naar Lana del Rey. Het verhaal gaat dat Emma Hill, destijds Creative Director bij het modehuis, helemaal weg was van Lana na het zien van de Video Games-muziekvideo. Ze voelde zich geroepen om een tas voor de zangeres te ontwerpen, en de rest is history.

Bron: L’officiel USA | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook