Deze zomer te gast op een bruiloft? Dit zijn de do’s en don’ts voor je kleding

Het trouwseizoen is aangebroken!

Lees ook

Wedding season is here! De zomer is nog altijd het meest populaire seizoen om te trouwen. Ben jij uitgenodigd voor een bruiloft en heb je nog een outfit nodig? Wij delen de do’s en don’ts met je! 

Stick to the dresscode

Niet ieder bruidspaar kiest ervoor om een dresscode te vermelden op de uitnodiging. Als je het bruidspaar goed kent dan weet je waarschijnlijk wel waar ze hun gasten graag in zien verschijnen, in ieder geval iets feestelijks. Is er wel een dresscode dan maakt dat het uitkiezen van je outfit eigenlijk net iets makkelijker, je hebt namelijk bepaalde kaders waar je binnen moet blijven. Sommige outfits of kleuren vallen daarmee dan al af, scheelt weer zoeken in de winkel. Je kunt recht op je doel af. Komt de dresscode totaal niet overeen met jouw eigen stijl? Dan heb je toch pech, want het is de dag van het bruidspaar en daar heb je je aan te houden.

Wit is een no-go

De meeste vrouwen kiezen er nog altijd voor om een witte trouwjurk te dragen. Een witte jurk kun je als gast naar een bruiloft in de meeste gevallen dus echt niet maken. De bruid springt er met haar beeldschone jurk bovenuit en dat is ook de bedoeling. Wanneer jij er met je lange witte jurk naast gaat staan val je net iets te veel op in negatieve zin. Een uitzondering is natuurlijk wanneer er expliciet een witte dresscode geldt of wanneer de jurk van de bruid niet wit is.

Wat draagt de man?

Ga je samen met je mannelijke wederhelft naar de bruiloft, dan wil je er beide natuurlijk uitzien om door een ringetje te halen. Voor mannen is een klassieke look, oftewel in pak, nog altijd populair om als gast naar een bruiloft te dragen. Een man is een pak is ten slotte een lust voor het oog. Veel bruidegommen kiezen voor een tijdloze look met een mooi klassiek blauw pak. Ben je te gast op een bruiloft en wil je je eigen pak afstemmen op dat van de bruidegom? Check dan altijd van tevoren wat de kleur van het pak is zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het uitkiezen van je eigen outfit. 

Ga voor feestelijk maar niet overdressed

Natuurlijk mag je uitpakken als je te gast bent op een bruiloft. Het wordt zeer waarschijnlijk gewaardeerd wanneer jij je van je beste kant wilt laten zien op die ene speciale dag van je beste vriend of vriendin. Als de dresscode casual is dan betekent dat niet dat je in je spijkerbroek kan komen aanzetten. Kies dus sowieso voor een feestelijke outfit die er netjes en verzorgd uitziet. Maar wat je te allen tijde wilt voorkomen is dat je de outfit van de bruid of bruidegom overtreft. Besteed dus absoluut aandacht aan je kleding, maar misschien kun je die droomjurk die net even iets te veel weg heeft van een trouwjurk toch beter in de kast laten hangen. 

Houd de locatie in gedachte

De locatie waar de bruiloft plaatsvindt is ook niet onbelangrijk. In de meeste gevallen heeft het bruidspaar daar bij de dresscode waarschijnlijk al rekening mee gehouden zodat jij niet in een galajurk op een eenvoudige strand bruiloft verschijnt. Toch is het verstandig zelf altijd van tevoren even te checken op wat voor locatie je terecht komt. We zien tegenwoordig steeds vaker dat mensen kiezen voor een bruiloft in het buitenland. Lekker intiem met een select clubje vrienden en familie, we snappen die bruidsparen wel. Ook dan is het fijn wanneer je outfit aansluit bij de omgeving. Bovendien kunnen de temperaturen in Zuid-Frankrijk of Italië in de zomer nogal hoog oplopen. Kies daarom voor luchtige materialen en wijdvallende jurkjes zodat je niet de hele dag met het zweet over je rug rond hoeft te lopen. 

Beeld: Jonathan Borba

Laatste nieuws

Zie ook