Even snel iets vertalen op reis? Deze apps schieten je te hulp

Een aantal handige apps!

Ga je deze zomer op vakantie naar een land waarvan je de taal niet spreekt? Dan loop je al snel tegen taalbarrières aan. Je verstaat de locals niet en kunt de borden en menukaarten niet lezen. Met handgebaren en wat Engelse woorden kun je je vaak wel een beetje redden, maar echt fijn is het niet. Gelukkig zijn er handige vertaalapps die je kunnen helpen. We lichten er vier voor je uit.

  1. Google Translate

Google Translate, wie kent het niet? De app wordt wereldwijd door veel mensen gebruikt voor vertalingen. Het werkt heel makkelijk. Je typt een tekst en de vertaling komt eruit rollen. Dit kan zelfs met meer dan 100 verschillende talen!

Je kunt ook tekst vertalen door er een foto van te maken. Met de Word Lens-functie richt je je telefoon op een teken, verkeersbord of tekst dichtbij. Je krijgt al binnen enkele seconden een vertaling in de taal die je wilt. De app vertaalt tekst op foto’s in ongeveer veertig talen.

Ook op plekken waar je geen bereik hebt, kun je de app gebruiken. Hij werkt namelijk ook offline. Download Google Translate gratis op iOS en Android.

  1. Microsoft Translator

Bij de app Microsoft Translator kun je tekst intypen of inspreken en in meer dan zestig talen laten vertalen. Je kunt ook naar je vertaalde zinnen luisteren en ze zo (beter) leren uitspreken. Ook teksten op foto’s vertaalt de app in een handomdraai.

Dankzij de offline modus kun je zelfs op de meest afgelegen plekken teksten vertalen. Extra handig is dat Microsoft Translator ook beschikbaar is op je smartwatch. Hier zijn ongeveer vijftig talen voor beschikbaar. Je kunt de app downloaden voor Android en iOS. 

  1. Waygo

Ga je op reis naar Japan of Korea? Dan is het handig om jezelf verstaanbaar te maken met Waygo. In de app worden deze talen vertaald naar het Engels. Zo wordt het lezen van menukaarten, informatie in het OV, boeken en tijdschriften ineens een stuk makkelijker! Zelfs in afgelegen gebieden is het gebruiken van de app geen probleem: hij heeft namelijk een offline modus.

Een handige feature: je kunt ook met de camera van je telefoon foto’s maken en tekst hierop laten vertalen. De app is constant in ontwikkeling: grote kans dus dat er nog meer Aziatische talen bij komen. Waygo is beschikbaar op je iPhone.

We hopen dat deze vier handige apps jouw vakantie nóg leuker maken. Niet alle apps hebben een offline modus: zorg daarom wel voor onbeperkt internet in Europa en daarbuiten, zodat je niet voor onverwachte (hoge) kosten komt te staan. Goeie reis en fijne vakantie!

  1. iTranslate

iTranslate is een gebruiksvriendelijke en handige app voor in het buitenland. Je hoeft namelijk alleen maar tekst in te spreken en de app vertaal de tekst in de taal die je wilt. Je kunt dus gerust een praatje aanknopen met een local.

De app heeft de praktische Auto Detect Language: hierdoor herkent hij in welk land je bent en vertaalt hij je teksten automatisch in de juiste taal. Handig als je naar verschillende landen reist, of naar landen waar meerdere talen worden gesproken. Met de functie Phrasebook kun je meer dan 250 veelgebruikte zinnen selecteren. Zo kun je even snel iets opzoeken. De app heeft ook een woordenboek en werkt met smartwatches.Download de app in de Google Play Store of de App Store.

Beeld: Pexels 

Laatste nieuws