Ha: zo zorg je ervoor dat je deodorant daadwerkelijk 24 uur lang werkt

Het zit 'm allemaal in de timing.

Lees ook

Veel wensen aan een deodorant hebben we niet: als-ie maar lekker ruikt én daadwerkelijk 24 uur werkt. Aan dat laatste schort het helaas nog weleens. Gelukkig is er een trucje waardoor je ervoor kunt zorgen dat je deo langer werkt.

24h of 48h

Deodorants beloven vaak dat ze 24 uur werken, sommigen stellen zelfs dat ze je tot 48 uur beschermen tegen transparantiegeurtjes. Volgens BBC Science Focus kunnen deze deodorants die lange werking alleen garanderen, omdat er meer ingrediënten zijn toegevoegd aan het product. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het product langer zijn werk doet om het zweet tegen te gaan en de geur te verminderen. Maar op de vraag of het écht werkt, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wist je dat er een zeer handige hack is zodat je deodorant wél langer werkt?

Truc

Wil je dat je deodorant zo lang mogelijk werkt? Breng het dan ’s nachts aan, in plaats van in de ochtend. Als je ’s ochtends je deo aanbrengt, zijn je zweetklieren superactief. Hierdoor zijn ze minder goed instaat om de anti-transpirant te absorberen. En dit zorgt ervoor dat de formule van je deodorant minder lang zijn werk doet. Dit geldt overigens alleen voor deodorants die anti-transpiratie middelen bevatten.

En wist je dat in de avond je lichaamstemperatuur daalt? Hierdoor zweten we over het algemeen minder snel dan overdag, waardoor je zweetklieren langer de tijd hebben om de anti-transpirant goed op te nemen. Het proberen waard, toch?

Bron: Bustle | Beeld: Joshua Yu

Laatste nieuws

Zie ook