Marie Claires weekendtips

Van toffe workshops tot festival- en kijktips.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bekijk een film in het bos

Onder de sterren naar het witte doek kijken? Het kan in het Amsterdamse Bostheater tijdens het Cinetree Forest Film Festival. Het festival is opgedeeld in speciale thema’s. Zo is er een ‘love special’ waar je met je eerste date of eeuwige liefde welkom bent, er is een film- & dansavond en op zondag mag je samen met je hond komen kijken.

Wanneer:
27 tot en met 31 juli.

Waar:
Amsterdamse bostheater.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cinetree (@cinetreenl)

Bewonder street art in de art’otel Gallery

Vanaf vandaag te bezoeken: de SEXY SMART CREATIVE kunsttentoonstelling. De tentoonstelling is een initiatief van art’otel Amsterdam en Amsterdam Street Art. Tien geselecteerde artiesten showen er hun prachtige kunstwerken en graffiti. O, en voor we het vergeten: de line-up bestaat enkel uit vrouwelijke artiesten.

Wanneer:
Dagelijks toegankelijk van 11:00 tot 23:00.

Waar:
art’otel Gallery, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door art’otel (@artotel)


Ga naar Vincent op vrijdag

Jawel, Vincent op Vrijdag is terug van weggeweest! Op vrijdag 29 juli staat er een gloednieuwe editie van de iconische Vincent op Vrijdag-avonden op de agenda. Wat je kunt verwachten? Een avond vol thematische workshops, clubsets en performances. Vincent op Vrijdag is een regelmatig terugkerend avondprogramma waarin jonge smaakmakers van de stad samen komen en prachtige dingen creëren. De programmering is altijd geïnspireerd op het leven en/of werk van Vincent Van Gogh.

Wanneer:
Vrijdag 29 juli.
Kun je dan niet? Geen probleem. Op 14 oktober en 9 december staat er ook een Vincent op Vrijdag op de planning. 

Waar:
Van Gogh Museum, Amsterdam.

Ga naar Kwaku Summer Festival

Het zonnigste feestje van Nederland begon in de jaren ’70 als een voetbaltoernooi in de Bijlmer. Inmiddels is Kwaku uitgegroeid tot een van de belangrijkste zomerfeesten in het land. Van spectaculaire optredens tot het lekkerste eten, Kwaku Summer Festival mag je niet missen. En vrees niet dat er niet meer gevoetbald wordt, want het toernooi vindt ook nog steeds plaats.

Wanneer:
Elk weekend, tot en met 7 augustus.

Waar: 
Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KWAKU SUMMERFESTIVAL (@kwakufestival)

Grijp naar de microfoon in karaokebar Dikke Mic

Dol op karaoke en op lekker eten? Dan zit je vanaf nu goed bij Dikke Mic in Rotterdam. Bij deze splinternieuwe streetfood bar kun je naar hartenlust genieten van Asian streetfood en tegelijkertijd een flink moppie zingen in een van de acht aparte karaokeruimtes. Want ja, ze doen hier karaoke in Tokio-stijl: solo of met een groep vrienden de longen uit je lijf zingen, zonder dat anderen het horen. Bestel je hapjes en drankjes vanuit de naastgelegen zaak Mooie Boules rechtstreeks vanuit de karaokeruimte of ga daarvoor gezellig eten in de bar zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dikke Mic (@dikkemic)

Filmpje kijken

Zin om een weekendje te bankhangen met goede films en series? Ook dat kan. Op Netflix stream je nu de docuserie The Most Hated Man of the Internet – waarin we zien hoe de wraakpornowebsite Is Anyone Up werd opgericht en welke effecten het had op de slachtoffers. Op HBO Max kijk je nu de remake Pretty Little Liars: Original Sin en op Prime staat sinds deze week House of Gucci.

Bron: Grazia, Marie Claire print | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook