Bij deze podcasts staan diversiteit & inclusie het hele jaar door centraal

Pod-spiratie!

Het is Pride Week, en dat betekent dat ongeveer heel Nederland zich deze dagen in regenboogkleuren hult. Maar waar voor veel bedrijven dat inclusieve jasje na deze week weer net zo snel van de marketing-materialen verdwijnt, zijn er ook genoeg creators die zich wel het hele jaar blijven inzetten voor diversiteit en inclusie.

Dipsaus

Dipsaus is dé tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.

CoupleGoals de podcast

Queerkoppel Mandy en Thorn spreken met verschillende stellen over het hebben van relaties. Ze gaan op zoek naar wat liefde voor allerlei koppels betekent, in welke vorm dan ook. Hoe leerden ze elkaar kennen? Waar maken ze ruzie over? Wat is er nou zo leuk aan de ander? En bestaat er eigenlijk wel zoiets als ‘couple goals’?

Baaaz podcast

De makers Fouzia Outmany, Jamila Faloun en Nora Ledrhem van Baaaz podcast (een verbazingskreet in het Marokkaans) verbazen zich continu over maatschappelijke thema’s. Baaaz indeed!

Nee, Man

In Nee, Man spreken schrijver Rocher Koendjbiharie, memekoning Jules de Keiser en podcastmaker Daniël van de Poppe – de eerste twee queer, de derde hetero – over de lusten en lasten van het fenomeen mannelijkheid: van mansplaining tot toxic masculinity en van vastgeroeste genderrollen tot innige bromances. Voor iedereen die (zijn) mannelijkheid graag kritisch onder de loep neemt.

Domme Vragen Bestaan Wel

Domme vragen bestaan niet? One’sy Muller en Vinny Tailor zijn erachter gekomen dat dat wel zo is! In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken ze samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen. Dus wil je weten wat je niet moet vragen aan iemand die net gehoord heeft dat-ie kanker heeft? Waarom iemand die dik is niet op jouw dieetadvies zit te wachten? En ben je benieuwd wat een homo wél wil horen? Luister dan naar Domme Vragen Bestaan Wel!

Zo komen we de zomer wel door!

Laatste nieuws