Plastisch chirurg deelt hoe vaak je je oorbellen moet schoonmaken

Dat favoriete paar dat je altijd in hebt, moet je wel af en toe schoonmaken.

Hebben we minutenlang gepriegeld om dat ene paar fijne oorbellen in te krijgen? Dan laten we die earrings het liefst in onze oren zitten tot we het paar zat zijn. Al heeft een dermatoloog hier wel iets anders over te zeggen. Haar boodschap? Maak je oorbellen regelmatig schoon.

Hoe vaak reinigen

Vraag iemand wanneer zij haar oorbellen voor het laatst heeft schoongemaakt en een groot deel zal toegeven dat nooit te doen. Behoor jij ook tot die groep mensen? Dan is het hoogtijd om hier verandering in te brengen. Oorbellen moeten namelijk op z’n mínst één keer per week schoongemaakt worden, zo weet plastisch chirurg en piercer Dr. K. Roxanne Grawe te vertellen.

“Hoewel het niet heel waarschijnlijk is dat je medische problemen zult ervaren als je oorbellen lang inlaat, is het wel belangrijk dat je ze schoonmaakt”, vertelt Dr. Grawe aan Well and Good. “Je huid vervelt en dit geldt ook voor de huid waarin de piercing zit. Als je oorbellen altijd in je oor zitten, kunnen dode huidcellen op je huid en rondom de oorbel blijven plakken.”

Het belang ervan

Dode huidcellen die op en rondom de huid blijven plakken? Dat gaat naar verloop van tijd net zo onsmakelijk ruiken als het klinkt. Hoewel de kans dus klein is dat je medische problemen zult ervaren, kunnen je oren wel erg gaan stinken. Dode huidcellen die niet verwijderd worden en op je warme oorlellen achterblijven, kunnen voor een behoorlijk vieze, kazige geur zorgen.

Maak je oorbellen dus regelmatig schoon en scrub je oorlellen met een milde scrub om er zeker van te zijn dat je die dode huidcellen hebt verwijderd.

Bron: Tips en Weetjes, Well + Good | Beeld: iStock