Ka-ching: dit is hoeveel actrice Millie Bobby Brown verdient

Net 18 jaar, en nu al records aan het verbreken.

Stranger Things 4 World Premiere

Als piepjonge actrice begon Millie Bobby Brown in 2013 al haar carrière. In 2016 brak ze op twaalfjarige leeftijd door met haar rol als Eleven in de Netflix-hitserie Stranger Things. Inmiddels is ze 18 jaar oud, en heeft ze een cv waar menig acteur een puntje aan kan zuigen.

Van jongs af aan

Millie stond dus al op jonge leeftijd in de spotlights. Maar zelfs voor die tijd werkte ze al hard aan haar acteercarrière. Haar oude schooljuf, Gemma Hill, vertelde in een interview met Bournemouth Echo dat Millie als vijfjarige al op het toneel te vinden was. Later deed ze mee aan een talentenshow. Zowel Millies bekendheid als haar banksaldo zijn de afgelopen paar jaar behoorlijk gegroeid, maar volgens Hill heeft dat haar niet veranderd. Good to hear!

Behoorlijk wat geld

Over dat banksaldo gesproken: inmiddels is Millie achttien jaar oud en werkt ze dus al verschillende jaren als actrice voor meerdere grote producties. Wat schuift dat? Schrik niet: volgens Variety krijgt Millie maar liefst 10 miljoen (!) dollar voor haar rol in de film Enola Homes 2. Dat is het hoogste salaris ooit voor een actrice die jonger is dan twintig jaar. Voor haar rol in Stranger Things zou ze daarnaast zo'n 300.000 tot 350.000 dollar per aflevering krijgen. Ook geen misselijk bedrag dus.

Hoewel ze nu dus al een net worth van meerdere miljoenen heeft, is dit nog maar het begin voor Millie. Ze is sinds kort namelijk ook het gezicht van Calvin Klein. Bovendien doen er geruchten over een samenwerking met Louis Vuitton de ronde en loopt haar acteercarrière nog steeds op rolletjes. We zijn benieuwd wat we de komende tijd nog allemaal van haar gaan zien!

Bron: Grazia, Trendalert, Bournemouth Echo, Variety | Beeld: BrunoPress