Tekenen die erop kunnen wijzen dat je baas erg onzeker is

Het komt de werksfeer niet ten goede.

Lees ook

We hebben allemaal weleens een onzeker moment op de werkvloer. Dat geldt uiteraard ook voor je baas. Maar wat als je baas continu twijfelt over diens kunnen? Het kan voor vervelende situaties zorgen.

Onzekerheid verbloemen

Doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid en aanpassingsvermogen zijn begerenswaardige professionele eigenschappen. Een onzeker gevoel? Not so much. Een leidinggevende of baas die wel erg onzeker is over zichzelf, zal vaak proberen om dit te verbloemen. “Veel van hun vertrouwen halen ze uit het vermogen dat ze jou en je gedrag kunnen beheersen”, zo vertelt Lawrese Brown, oprichter van C-Track training (een bedrijf voor werkplekonderwijs) aan HuffPost. Benieuwd hoe een baas dat zou kunnen doen? Wij zetten enkele manieren op een rijtje.

Een onzekere baas strijkt de eer voor jouw werk op

“Bazen die onzeker zijn, zullen vaak de eer voor jouw werk opstrijken om meer credits voor zichzelf te krijgen”, vertelt workplace expert Lynn Taylor. Dit gebeurt overigens niet alleen als een manager onzeker is, dit kan diegene ook doen als hij of zij het gevoel heeft dat anderen diens vaardigheden niet waarderen.

Wil je voorkomen dat dit weer gebeurt? Probeer je idee dan ook te delen met een andere leidinggevende. Hierdoor wordt het moeilijker voor je baas om jouw idee te stellen.

Ze schieten meteen uit hun slof als je ze wijst op een fout of feedback geeft

Fouten maken is menselijk. Het kan jou gebeuren, maar ook je baas kan de mist in gaan. Vervelend, maar zo gaan die dingen. Een baas die onzeker is, ziet het daarentegen niet zo en kan erg boos worden wanneer je feedback geeft. “Als iemand zich onzeker voelt, is er minder samenwerking en minder censusvorming”, weet Brown. Iemand kan daarom enorm overdreven reageren als hij of zij feedback krijgt – laat staan wanneer je diegene wijst op een fout.

Heb je zo’n soort baas of leidinggevende? Dan is de kans groot dat je diegene niet zomaar op diens gedrag aanspreekt – je zou maar weer de volle laag over je heen krijgen. In plaats daarvan worden mensen in dit soort situaties erg waakzaam voor de dingen die hun werkgever frustreren. Dit klopt eigenlijk niet: een volwassen persoon moet gewoon zijn eigen emoties onder controle kunnen houden. Gelukkig is er wel iets dat je kunt doen. Brown tipt om feedback in groepsverband te bespreken in de vorm van vragen. “Als iemand erg explosief is, weet diegene ook wel dat dit gedrag niet gepast is. De kans is erg groot dat ze dit dan ook niet zullen uiten in het bijzijn van andere mensen.”

Je hebt soms niet eens door dat ze er zijn

Een onzekere baas treedt niet altijd op de voorgrond, soms houden ze zich juist erg op de achtergrond. Dit voelt voor hen heel veilig. Als er dan iets volledig in de soep loopt, kunnen ze zeggen: ‘Ik was er niet bij betrokken’. En dat terwijl een baas juist betrokken moet zijn bij projecten.

Nu is het niet de bedoeling dat je als werknemer je baas bij de hand neemt, maar volgens psycholoog Laura Gallaher zou je kunnen proberen om een psychologische veiligheid voor hen te creëren. “Je wilt ervoor zorgen dat je baas het idee heeft dat hij of zij niet door jou wordt beoordeeld. Het is namelijk de angst voor dat oordeel waardoor een onzekere baas zich op de achtergrond houdt.” Je kunt beginnen door je baas’ mening over een project te vragen.

Werkt ook dit niet? Dan heeft Taylor een belangrijk advies. “Vergeet niet dat je baan geen levenslange gevangenisstraf is”, stelt ze. “Als het onhoudbaar is, is het tijd om discreet naar een andere baan te zoeken.”

Bron: HuffPost | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook