Sunny days: deze luchtige outfits zijn perfect voor een hittegolf

Ook tijdens de hitte kun je stijlvol voor de dag komen.

Wat aan te trekken als het bloedheet is? Het is de vraag waar half Nederland momenteel mee worstelt, want hoe kleed je jezelf leuk en luchtig tijdens een hittegolf?

Te warm

We hoeven niemand te vertellen dat het warm is. Warmer dan we gewend zijn in Nederland. Hoewel velen een dagje vrij opnemen (gelijk heb je), spendeert de rest hun tijd grotendeels op kantoor. Want er moet ook nog gewoon gewerkt worden. Maar wat trek je aan als het buiten boven de dertig graden is, en van een airco in de meeste kantoorpanden elk spoor mist? Wij selecteerden een paar fijne zomer outfits voor je.

Short suit

Simpel, maar klassiek. De short suit is heerlijk luchtig en staat prachtig. Naast het feit dat je er onwijs stijlvol uitziet, is een short een must have tijdens het warme weer. Zeker als je voor een linnen set kiest, kom je de hittegolf wel door.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hannah Crosskey (@hannahcrosskey)

Luchtige jurk

Aangezien alles aan je huid blijft plakken, kun je strak zittende kledij maar beter achterwege laten. Een luchtige jurk doet de truc! Combineer het met de chunky of strappy sandals en je bent ready to go.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Biker shorts

Biker shorts zijn helemaal hot and happening. En geef de dragers ervan eens ongelijk. Het is lekker luchtig, het voorkomt dat je benen langs elkaar schuren en met de juiste styling kom je prachtig voor de dag. Je kunt er immers alle kanten mee op: met een blazer – voor de koudere avonden -, met een monochrome crop top of met een set hakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Basics

Niet te veel poespas, want daar heb je waarschijnlijk ook geen puf voor. Combineer een top met een (lange) short en je favo sneakers of sandalen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Claire Lucia Simon NYC (@clairelucia) op

LBD

Coco Chanel introduceerde de little black dress in de jaren ’20 en sindsdien is het een van de meest favoriete items ooit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@claartjerose) op

De juiste stoffen

Uiteindelijk heb je tijdens een hittegolf nog genoeg kledingkeuzes. Al speelt een ding wel een heel belangrijke rol: dat je de juiste stoffen kiest. Niemand zal zich nu hullen in leer – veel te warm. Gelukkig zijn er ook stoffen die de hitte wel goed kunnen reguleren. Kies bijvoorbeeld voor viscose, een natuurlijk materiaal dat erg luchtig is. Ook linnen is een goede keuze: die stof ademt goed, waardoor je iets minder snel gaat zweten.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws