Marie Claires festivaltips

Van muziek- tot filmfestivals.

Na meerdere coronazomers is de zomer van de festivals nu officieel aangebroken. Nu zijn geliefde events als Lowlands en Mysteryland in mum van tijd uitverkocht, maar er zijn nog genoeg andere festivals waarvoor nog wél kaartjes te bemachtigen zijn.

Dance Valley

Zin om met de voeten van de vloer te gaan? Dan kun je aankomende zaterdag bij Dance Valley terecht. De line-up voor het eendaagse festival is top. Denk aan artiesten als Kris Kross Amsterdam, Nicky Romero, Paul van Dyk, James Hype en Dimitri Vegas. Er zijn nog enkele premium tickets beschikbaar.

Wanneer: 
Zaterdag 13 augustus.

Waar:
Spaarnwoude in Velsen-Zuid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dance Valley (@dancevalley)

Weekend van de Romantische Muziek

Liefhebbers van klassieke en romantische muziek zitten dit weekend goed in Rotterdam, want daar vindt het Weekend van de Romantische Muziek plaats. Het event trapt af met het maanlichtconcert op zaterdagavond. Tijdens deze muzikale en magische avond luister je naar fameuze musici uit binnen- en buitenland.

Ook op zondag kun je je weer opmaken voor prachtige klanken. Onder anderen Alexander Ullman, Nick Scholten en Beatriz Aguiar zullen hun muzikale talenten met de bezoekers delen. Ook leuk: deze Dag van de Romantische muziek is gratis toegankelijk.

Wanneer:
Zaterdag 13 en zondag 14 augustus.

Waar:
Het Park bij de Euromast, Rotterdam.

Dutch Valley

Gek op muziek van Nederlandse artiesten? Dat komt goed uit, want op Dutch Valley zijn ze dat ook. Tijdens dit eendaagse festival geniet je van de talenten van onder anderen Anouk, Snelle, Rolf Sanchez, Jan Smit, Tino Martin en Lange Frans.

Wanneer: 
Zondag 14 augustus.

Waar:
Spaarnwoude in Velsen-Zuid.

Dream Village Festival

Meer dan 100 artiesten staan op de planken van een van de zes podia van het Dream Village Festival. Ja, dat is nogal een line-up. Enkele artiesten die tijdens dit festival optreden zijn Afrojack, Sefa, Paul Elstak, Radical Redemption, Bizzey en Ronnie Flex.

Wanneer:
Zaterdag 10 en zondag 11 september.

Waar:
De Lage Aard in Bavel, Breda. 

Musica Sacra

Musica Sacra is van oorsprong een muziekfestival, maar door de jaren heen is het uitgegroeid tot een waar kunstenfestival. Muziek is en blijft de core-business en tijdens het event in Maastricht vinden vele optredens plaats van onder anderen Misa Criolla en Boi Akih. Ook kun je tijdens het event naar exposities, films en theatermonologen. Alle voorstellingen vinden plaats op plekken waar ‘het sacrale’ wordt ervaren. Denk hierbij aan de Sint Lambertuskerk en de Onze Lieve Vrouwebasiliek.

Wanneer: 
Vrijdag 16 september tot en met zondag 18 september.

Waar:
Verschillende locaties in Maastricht.

Film by the Sea

Dit jaar vindt alweer de 24ste editie plaats van Film by the Sea. Tijdens dit filmfestival worden meer dan 100 unieke films getoond uit de hele wereld. Leuks om naar uit te kijken zijn de openingsfilm Good Luck to You, Leo Grande en Fast and Furious 7 (die te zien zal zijn in de Drive-In bioscoop).

Wanneer:
9 tot en met 18 september.

Waar:
Vlissingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Film by the Sea (@filmbythesea)

Woordnacht 2022

In het laatste weekend van oktober vindt de zesde editie van Woordnacht plaats. Het literatuurfestival staat dit jaar in het teken van de kleur blauw. Tijdens deze driedaagse zullen schrijvers, dichters en experts ingaan op de betekenis van deze kleur. Dit doen ze in de vorm van theater- en muziekvoorstellingen, interviews, lezingen en discussies.

Wanneer:
28, 29 en 30 oktober.

Waar:
Rotterdam.

Beeld: iStock

Laatste nieuws