Wat we kunnen leren van Amanda Seyfrieds krachtige woorden over afwijzing

Ze heeft er zelf in elk geval een wijze les uit getrokken.

Amanda Seyfried deed onlangs auditie voor de rol van Glinda the Good Witch in de film Wicked. Helaas werd ze niet voor die rol gecast en ging de eer naar Ariana Grande. In een interview met Porter Magazine vertelt Amanda over de teleurstelling en de les die de afwijzing haar geleerd heeft.

Een enorme klap

Amanda heeft er geen geheim van gemaakt dat ze graag een rol in Wicked wilde bemachtigen. Het kwam tot een auditie, maar niet tot een uiteindelijke casting. De Mamma Mia!-actrice noemde de afwijzing "vernietigend". In Porter Magazine zei ze dat normaal gesproken "onbreekbaar" is als het op professionele afwijzingen aankomt, maar dat het verliezen van deze rol een enorme klap was.

Niet altijd alleen maar leuk

Amanda wil benadrukken dat het ook bekende actrices als haarzelf niet altijd voor de wind gaat. "Het is niet zo dat ik in mijn beroep nooit geraakt word. Er is een grote rol aan me voorbijgegaan die ik graag wilde - tenminste, ik dacht dat ik hem graag wilde. Het was verwoestend, puur en alleen omdat ik vond dat het goed voelde. Maar het betekent niet dat ik nu minder zelfvertrouwen heb."

Trots zijn mag

Door het ouderschap is Amanda namelijk op een andere manier naar het leven gaan kijken. "Het ouderschap verandert natuurlijk je perspectief op dingen, maar dat is niet het enige. Het komt er nu eindelijk op neer dat ik besef dat het OK is om trots te zijn op je werk. Het is OK om zelfvertrouwen te hebben - het is zelfs heel, heel belangrijk." Well said!

Wicked zal uiteindelijk in twee losse delen verschijnen. Het eerste deel is te zien vanaf Eerste Kerstdag 2024. Naast Ariana Grande zal Cynthia Erivo in de films te zien zijn, in de rol van Elphaba.

Bron: Yahoo! | Beeld: BrunoPress