Let’s go outdoors: zo houd je het zomergevoel nog maanden vast

A summer state of mind!

Lees ook

Zomerse temperaturen en last-minute summer trips maken het moeilijk om te geloven dat de eerste officiële herfstdag al over vijf weken aanbreekt. Wil jij de zomer nog lang geen vaarwel kussen? Wij vertellen hoe je het zomergevoel nog lang kunt vasthouden door outdoors te gaan (+ welke outfits je dan kunt dragen).

Een strandwandeling

Een ultieme zomeractiviteit is toch wel flaneren langs het strand, maar waarom zou je dat alleen doen als het kwik tot boven de 25 graden stijgt? Een strandwandeling kan prima wanneer het wat frisser is. Kijkduin, Bergen aan Zee en Cadzand hebben prachtige zandstranden. Of maak er een dagje van en reis per boot naar Schiermonnikoog of Texel.

Buiten eten

De zomer is het moment waarop mensen buiten eten, maar al fresco dineren kan ook buiten dit seizoen om. Organiseer een barbecue met vrienden (en eventueel dikke dekens), of eet met een bord op schoot rondom een vuurkorf. Laatstgenoemde is bovendien erg sfeervol nu de dagen weer korter worden.

Ga het water op

We zwemmen, liggen aan het strand of varen met een huurboot door de grachten of op het water: in de zomer veranderen we in waterliefhebbers. En hoewel zwemmen niet erg verleidelijk klinkt wanneer het buiten fris is, zijn er genoeg wateractiviteiten om te ondernemen om het zomergevoel vast te behouden. Ga SUPPEN door de grachten van Amsterdam, Groningen of Utrecht. Huur een waterfiets met een goede vriend(in), of vaar met vrienden een bootje. Niets heerlijker dan te dobberen op de wateren van Nationale Parken als de Weerribben of de Biesbosch.

Druiven plukken

Bij druiven plukken denken we snel aan het wijnland Frankrijk, maar ook in Nederland kun je deelnemen aan deze nazomerse activiteit. In Limburg vinden verscheidene plukdagen plaats, maar ook in het noorden van ons land zijn wijngaarden te vinden waar je mag komen plukken.

Wat te dragen?

Wanneer de temperaturen onder de 20 graden zakken, kun je niet bepaald paraderen in een badpak of zomerse cutouts. Wel kun je je zomergarderobe met de juiste aanpassingen blijven dragen. Het is makkelijk om je summer staples te rocken als je gaat voor laagjes. Bikershorts die nu erg populair zijn, kun je bijvoorbeeld combineren met een warme trui.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Het populaire zusje van de bikershort kun je ook op de minder warme dagen blijven dragen. Voorzie je outfit van wat chicness (en warmte) door het te dragen met een blazer of overhemd en met mooie accessoires.

Heb je een echt praktische outfit nodig? Bijvoorbeeld wanneer je de hele dag gaat hiken? Ook dan hoef je echt niet alle trends aan je voorbij te laten gaan. Wist je bijvoorbeeld dat de cargobroek – ja, die ene die altijd de reputatie van lelijk opgedrukt kreeg – weer helemaal in is? Zo kom je de dag comfy en warm door. Kies dan zeker voor een in een leuke kleur of print om stijlvol voor de dag te komen. Draag er uiteraard wel praktische schoenen onder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Midi en maxi-jurken hoeven na de zomer ook niet meteen in de kast. Met een hoge combat laars (en eventueel een dikke legging), kun je ze nog prima dragen. Andere laarzen die zich misschien nog beter lenen voor het wispelturige Nederlandse weer, zijn de rubberen regenlaarzen. En ook dat is niet erg, want Wellington boots zijn weer helemaal in de mode.

Beeld: Jure Širić, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook