Bryce Dallas Howard kreeg ‘veel minder betaald’ voor Jurassic World-films dan tegenspeler Chris Pratt

Chris Pratt sprong gelukkig voor haar in de bres.

Lees ook

De Jurassic World-films waren enorm succesvol, maar blijkbaar was het loon nog wel een dingetje. Zo kreeg hoofdrolspeelster Bryce Dallas Howard veel minder betaald dan tegenspeler Chris Pratt.

Groot verschil

In 2018 kwam al aan het licht dat er een behoorlijk verschil zat tussen de bedragen die Bryce en Chris voor de Jurassic World-trilogie kregen. Naar verluidt zou Bryce 8 miljoen dollar minder krijgen voor de drie films dan haar tegenspeler. In een nieuw interview doet de actrice een boekje open over het verschil – en dat bleek behoorlijk groot te zijn.

“De reports hierover waren zo interessant, want ik kreeg zoveel minder dan de berichten zeiden, zo veel minder.”, vertelde ze onlangs aan Insider. “Toen de onderhandelingen voor Jurassic begonnen was het 2014. Het was een heel andere tijd, en het was een groot negatief verschil. Maar helaas moet je meteen tekenen voor drie films, dus de deal was gesloten.”

Hulp van Chris Pratt

Met haar tegenspeler Chris Pratt besprak Bryce haar salaris en hij was enorm behulpzaam in het dichten van de gap. “Wanneer er een mogelijkheid was om over dingen te onderhandelen die nog niet besproken waren, zoals een spel, zei hij letterlijk tegen me: ‘Ik ga alle onderhandelingen doen. We gaan hier hetzelfde voor betaald krijgen, en je hoeft hier niet over na te denken, Bryce’.”

En zo geschiedde. De actrice bekent dan ook dat ze veel meer heeft verdiend aan de bijkomende inkomsten. “Ik vind het fantastisch dat Chris dat voor me heeft gedaan. Werkelijk waar, want ik heb meer betaald gekregen voor dat soort dingen dan ooit voor de film.”

Met de Jurassic World-films is overigens een behoorlijk bedrag binnengehaald. De eerste Jurassic-film met Chris en Bryce haalde wereldwijd 1,6 biljoen dollar op (een luttele 1,57 biljoen euro). Daarmee staat het op nummer 7 op de lijst meest winstgevende films. De sequel bracht 1,3 biljoen dollar in het laatje en met de film van dit jaar is tot nu to 974 miljoen dollar verdiend.

Bron: InStyle, Deadline, Insider| Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook