Deze modetrends mag je niet missen in de winter van 2022/2023

Misschien moet je er in deze warme maand augustus nog niet aan denken of wellicht kun je juist niet wachten tot het weer zover is: na de Indian summer staat het najaar weer voor de deur.

Vergeet de hitte, in dit artikel nemen we je mee naar de nieuwste trends op het gebied van dameskleding voor het koude seizoen. Denk aan doorzichtige kledingstukken, leren dameskleding en de clean girl look.

See through items in het najaar

Erg warm is de eerste trend voor het najaar niet, maar stunning is-ie zeker: see through items. Iedereen die dacht dat we deze winter onszelf zouden verbergen in lagen kleding heeft het mis. Doorzichtige items zijn hét mode-item van deze winter. Dat betekent natuurlijk niet dat je in veel te koude kleding naar buiten moet gaan. Het is de bedoeling dat je doorzichtige tops en jurkjes combineert met oversized blazers, colberts of andere hippe jassen. Er zijn zelfs semi-doorzichtige pantalons en flared broeken te koop! Eerlijk is eerlijk: deze eerste trend is enigszins gedurfd, maar als je ‘m rockt dan is het écht een onmisbare look voor deze winter.

Hoge hakken worden nog hoger

Je bent er gek op of je hebt geen enkel paar in je garderobe staan: hakschoenen. Voor de vrouwen die niet zonder een hakje hier en daar kunnen, staat er deze winter een te gekke trend klaar. Wat dacht je van hakschoenen waarvan de hak nog hoger is dan je eerder gewend was? Bekende modehuizen zoals Versace en Valentino bombardeerden extreem hoge platforms als dé damesschoen voor de aankomende winter. Neem een kijkje bij het merk Notre-V waar onder andere dergelijke stijlvolle schoenen centraal staan. Notre-V is een oer-Nederlands merk dat gemaakt is door vrouwen én voor vrouwen die weten wat ze willen. Het merk is te koop bij Omoda en biedt naast schoenen nog veel meer te gekke items aan.

Leren jasjes, jurken, schoenen en meer

We kunnen het ons best voorstellen dat je het niet zo ziet zitten om in een doorzichtige top of op ultrahoge hakschoenen de deur uit te gaan. Gelukkig zijn er ook altijd nog andere modetrends voor vrouwen beschikbaar waar je misschien wel heel blij van wordt. Hét materiaal van deze winter is namelijk leer. Dit duurzame en ontzettend stevige en warme materiaal zien we terug in jurken, jassen, schoenen en accessoires. Dat houdt in dat er voor iedere vrouw wel iets trendy’s te vinden is. Scoor bijvoorbeeld een paar over the knee leren laarzen en draag deze onder een rokje of op een skinny jeans. Of ga voor een lange leren jas of nog gedurfder: een leren jurk!

Gorpcore in de winter van 2022/2023

Als er iets is wat we de laatste jaren steeds vaker in de damescollecties terugzien dan is het outdoorsy vrijetijdskleding met een stijlvolle touch. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleding van merken zoals Napapijri, Fjallraven en The North Face – stuk voor stuk merken die de afgelopen jaren ontzettend populair zijn geworden. In de winter van 2022/2023 zien we een verdere uitbreiding van deze trend. Denk aan stoere cargo pants, korte puffy jassen en bodywarmers en chunky boots om het geheel af te maken. Al met al is de Gorpcore trend dus vooral praktisch én modieus tegelijk. Het beste is nog wel dat je binnen deze trend gegarandeerd lekker warme kleding kunt scoren.

Neutrale kleuren voor de clean girl look

We schreven er al eens eerder over: de zogeheten clean girl look. Ook deze winter is deze trend here to stay. Wij zijn dol op hoe je met neutrale kleuren en basisitems adembenemende looks kunt creëren. Binnen deze clean girl look staan effen kleuren en rustige items centraal. Waar je zoal aan moet denken? Simpel: combineer een vintage flared jeans met een simpel wit shirt en een paar chunky retro sneakers. Of ga voor een beige lange jas met een witte blouse en een zwarte broek. Vermijd felle kleuren of heftige prints en leg juist de nadruk op het minimalistische. Met een paar goede basics is het heel eenvoudig om meerdere mooie looks te maken. Ook met jurken, blazers en andere dameskleding kun je volop experimenteren wanneer het om de clean girl look gaat.

Beeld: Tyler Nix

Laatste nieuws