Te weinig slaap gehad? Zo kom je de werkdag door

En drink vooral niet te veel koffie!

Tired business woman rubbing eyes

Er zijn zoveel redenen waarom je 's nachts een keer niet die begeerlijke acht uur slaapt krijgt. Een te gezellig borrelavondje, bijvoorbeeld. Of een Netflix-serie die jou in de ban hield. Prima als je de volgende dag vrij hebt en er ruimte is voor een middagdutje, maar wat als je de volgende dag moet werken? Met de volgende tips kom je de werkdag wel door.

Vergeet niet te ontbijten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus sla hem vooral niet over: het ontbijt. Neem een lekker vullend ontbijt en je zult veel energie kunnen halen uit de calorieën die je zojuist hebt genuttigd.

Drink niet te veel koffie

Koffie is voor velen een waar wake-up ritueel, maar ga nu niet overboard met dat bakkie vloeibare goud. Vooruit, 's ochtends kun je toegeven aan je cafeïnedrang, maar maak het niet te gek. "De koppen na 13 uur kunnen ervoor zorgen dat je de komende nacht wederom slecht slaapt", aldus de Britse slaapexpert Maryanne Taylor tegen Metro UK.

Ga een blokje om

Als je totaal geen puf hebt, is de kans groot dat je aan de lunchtafel ploft tijdens je pauze en pas weer opstaat wanneer je terug moet keren naar je bureau. Maar hoe moe je ook bent, probeer tijdens je lunch een stukje te gaan lopen. Frisse lucht zal je goed doen!

Ga bij thuiskomst niet direct op de bank liggen

We snappen dat je ontzettend blij bent als je werkdag eenmaal voorbij is, maar ga niet de fout in door direct bij thuiskomst op de bank te ploffen. En val vooral niet in slaap! Morgen is het misschien weekend en kun je uitslapen, maar als het een doordeweekse dag is, slaap je anders weer niet goed en heb je de volgende dag opnieuw moeite met je werkdag.

Ga op tijd naar bed

Je hebt nu eenmaal voldoende slaapuren nodig, dus zorg er ook voor dat je daaraantoe komt. Als je niet op tijd in bed gaat liggen, kun je ook nooit genoeg slapen. Dus ga naar bed, lees een boek voor het slapengaan en je zult merken dat je morgen vrolijker wakker wordt.

Bron: Metro UK | Beeld: iStock