Verwacht jij teveel van je relatie? Aan deze tekenen kun je dat herkennen

Uiteindelijk is communicatie altijd key.

Of je nou voor jezelf hebt bedacht dat je elke week een date night wilt hebben met je partner of dat je overal open over wilt communiceren: we hebben allemaal bepaalde verwachtingen en behoeftes in een relatie. Zo creëer je vanzelf een idee van hoe dingen wel en niet zouden moeten zijn.

Social media

Op het moment dat deze verwachtingen gecreëerd worden door de dingen die we om ons heen zien en horen – op social media bijvoorbeeld – in plaats van hoe onze relaties en onze behoeftes door de jaren heen kunnen veranderen, kan er iets misgaan.

Beperkend

Adviseur Lucille Shackleton deelde op Instagram welke zeven tekenen aanduiden dat je misschien te veel van je relatie verwacht. “We hebben allemaal overtuigingen die bepalen hoe we omgaan in relaties, en sommige van deze overtuigingen kunnen nuttig zijn, terwijl andere beperkend zijn”, legt ze uit. “De truc is om op te letten en jezelf te af te vragen of een bepaalde gedachte helpend is of juist beperkend in je relatie. Dan kun je kiezen of je die verwachting wilt houden of weg wilt gooien.”

Zeven onrealistische verwachtingen

Een van de eerste onrealistische verwachtingen die je misschien aan jezelf en je partner stelt, is dat er altijd een spark zou moeten zijn, oftewel, dat je je altijd verliefd zult voelen op elk moment. Ook het denken dat een partner gaat veranderen als diegene zich op een bepaalde manier gedraagt, zónder dat je het probleem aankaart, is een verwachting die je direct de deur uit moet schoppen.

Lucille gaat verder: “Geloven dat je zou moeten weten wat de ander denkt of voelt, zonder daarnaar te vragen.” Ook een hele hardnekkige verwachting, waaraan zonder communicatie gewoon niet te voldoen is. Net als dat je het altijd met elkaar eens zou moeten zijn en nooit ruzie hebt.

Daarnaast is het niet altijd nodig dat je deel uitmaakt van elk aspect van elkaars leven en dat je alles met elkaar deelt, dus dat er geen privacy tussen jullie bestaat. Er zit een verschil tussen het hebben van geheimen voor elkaar en een stukje privacy op bepaalde gebieden.

De laatste onrealistische verwachting is het hardnekkige idee dat je partner je “compleet” zou moeten maken en dat elk probleem dat je met elkaar hebt, “volledig aan hen ligt en niet aan jou”.

Communicatie

Er is niks mis met soms twijfelen aan je relatie of gemixte gevoelens hebben. Je mag je ruimte nemen, als jij als persoon daar behoefte aan hebt, om zonder je partner dingen te doen waar je energie van krijgt. Uiteindelijk is communicatie key.

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Laatste nieuws