Wat te dragen als het warm en regenachtig is

Deze kledingstukken zijn heatwave- en regen-vriendelijk.

De zomers in Nederland zijn altijd lastig. Als het enorm heet is, wordt dat vaak opgevolgd met een bijna tropische bui. Dus wat doe je op die dagen aan? Regenkleding kan namelijk al gauw erg warm worden, maar je luchtige jurkjes zijn direct doorweekt na een regenbui.

Het tropische weer is nog niet ten einde en dat betekent hitte in combinatie met regen. Om er niet als een verzopen kat bij te lopen is het verstandig om na te denken over welke kleding je het beste kan dragen.

Midi dress

Stijlvol? Dat heeft de midi rok al bewezen te zijn. Het is daarnaast niet alleen een stylish aanvulling van je garderobe, maar het is ook een perfect overgangskledingstuk. Het is luchtig, zonder dat het te koud is.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @femmeblk

Sportkleding

Nee, geen strakke sportleggings tijdens dit warme weer. Wel kies je voor wijde tracksuits en sportbroeken. De meeste trainingspakken zijn gemaakt van vochtwerend materiaal dat snel droogt. Geen zweetplekken dus, maar ook geen verregende outfit. Trek een luchtige top erboven aan, zoals een sportieve crop- of tanktop, en je blijft de hele dag koel.

Luchtig jasje

Als je naar buiten gaat, wil je met dit weer wel wat over je outfit heen dragen, maar het wordt dan al gauw te warm. Een jasje van licht materiaal is dan je best bet. Kies voor een bomberjack, een stoere denim jacket of zelfs een linnen vest. Luchtig, maar toch beschermt tegen het weer.

Culottes

De culottes, oftewel de broekrok, is niet alleen supercomfortabel, ze zijn ook perfect voor warm, maar regenachtig weer. De culottes is helemaal hét deze zomer, dus het is het waard om een dit item aan je garderobe toe te voegen. Een simpel t-shirt en een jasje erboven en je hebt een comfortabele outfit.

Cropped denim

Sowieso een goed idee: een ietwat kortere broek dragen. Dan bedoelen we niet de booty short - alhoewel, you do you - maar een broek die net wat boven de enkel valt. Dat is luchtig genoeg en de zoom van je langere jeans sleep je daarmee niet door de plassen. Een paar sneakers eronder en gaan!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Faye Ellaby (@fellaby)

Accessoires

Kies je accessoires met zorg tijdens dit vreemde weer. Je favoriete bucket hat is erg geschikt voor het geval je geen capuchon hebt, maar wel door een bui moet. En kies voor een strooien tote bag waar veel in kan. Zo kun je direct je paraplu meenemen. Handig!

Bron: Popsugar | Beeld: BrunoPress