Meghan Markle spreekt in haar podcast over seksisme

De manier waarop vrouwen worden neergezet, houdt Meghan nog altijd bezig.

Invictus Games 2020 - Harry en Meghan bij Land Rover Experience

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is daar de podcastlancering van Meghan Markle. Dinsdag verscheen de eerste aflevering van haar podcast Archetypes op Spotify en ze komt met een klapper binnen. In deze aflevering gaat ze namelijk met haar goede vriendin Serena Williams in gesprek over seksisme en de dubbele standaard die nog altijd voor vrouwen geldt.

Stereotypen

In de trailer van Archetypes horen we Meghan zeggen: "In Archetypes zullen we ingaan op hoe we over vrouwen praten: met welke woorden we onze meisjes opvoeden en hoe de media vrouwen portretteert. Maar waar komen deze stereotypen vandaan? En hoe blijven ze opduiken bij het bepalen van ons leven?"

Serena Williams

In de eerste aflevering blikt Meghan terug op de actie die ze als 11-jarig meisje ondernam tegen seksisme in een reclamespotje. De manier waarop vrouwen worden neergezet, houdt de hertogin nog altijd bezig. Zo spreekt ze in deze aflevering 'met de enige echte Serena Williams over de dubbele standaard waar vrouwen mee te maken krijgen als ze 'ambitieus' worden genoemd en het domino-effect dat dit heeft op andere aspecten van hun leven. In deze baanbrekende eerste aflevering hoor je ook Dr. Laura Kray, toonaangevend deskundige op het gebied van gender op de werkvloer', zo luidt de omschrijving op Spotify.

Ambitie

Meghan Markle geeft met de podcast ook een kijkje in haar eigen leven. Zo vertelt ze dat ambitie erg aangemoedigd werd op haar middelbare school en dat ze het daarom ook nooit als iets negatiefs zag. "Totdat ik mijn huidige echtgenoot begon te daten. En blijkbaar is ambitie een verschrikkelijk, verschrikkelijk iets voor vrouwen, volgens sommige mensen. Sinds ik de negativiteit erom heen zag, kon ik het niet meer níet voelen, het niet meer níet zien."

De eerste aflevering is nu te beluisteren, de volgende elf verschijnen binnenkort op Spotify. Luisteren maar!

Bron: Beau Monde, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Celebrity
  • DEN HAAG, 16-04-2022, Zuiderpark De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen.Deze editie is in Nederland Zuiderpark, Den Haag. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst The Invictus Games is an international sporting event for physically and mentally injured soldiers. This edition is in Nederlasnd Zuiderpark, The Hague. The Invictus Games is an international sporting event for physically and mentally injured soldiers. This edition is in Nederlasnd Zuiderpark, The Hague. Op de foto: Meghan, The Duchess of Sussex