Waarom je arganolie aan je skincare routine zou moeten toevoegen

Dit vloeibare goud kan tal van huidproblemen aanpakken.

Woman Applying Face Serum Using Dropper Caring For Skin Indoors

We wisten al dat arganolie enorm goed voor je haar is, vandaar dat je het in allerlei haarproducten terug kunt vinden. Daarnaast is het uitermate geschikt om als nagelriemolie te gebruiken. Maar de Marokkaanse olie is niet alleen daar goed voor, ook je gezicht kan er veel baat bij hebben.

Voordelen

Hoewel de voordelen voor de huid niet zo bekend zijn bij het grote publiek, is het een kostbaar ingrediënt voor huidverzorgingsproducten dat hydraterende, antioxiderende, schimmeldodende en ontstekingsremmende voordelen biedt.

"Arganolie is een natuurlijk product dat ontstaat door druk uit te oefenen op amandelen en argannoten, een plant die alleen in Zuid-Marokko verkrijgbaar is", legt Dr. Fernanda Casagrande aan L'officiel uit.

Alle huidtypes

Arganolie is geschikt voor alle huidtypes. Dr. Sara Bragança vertelt echter dat mensen met een vette huid voorzichtiger moeten zijn en weinig product moeten aanbrengen. Ondanks dat de olie goed smeerbaar is, kan overtollige olie de poriën verstoppen. Het product is daarom het meest geschikt voor mensen die een droge huid, psoriasis, rimpels, striae of acne willen verhelpen.

Gebruik

Dus hoe gebruik je het? Dat kan op twee manieren. Je kunt kiezen om een flesje pure arganolie aan te schaffen en dit aan te brengen op je huid (of haar). Door de hoge concentratie - 100 procent natuurlijk - is het verstandig om dan een paar drupjes over je gezicht te verdelen en dit maar eens in de drie dagen te gebruiken, legt Dr. Bragança uit.

Liever iets wat je vaker kunt gebruiken? Dan ga je voor een cosmetisch product waar de olie in verwerkt is, waardoor de concentratie een stuk lager ligt. Hierdoor is het ook gemakkelijker voor de acne-gevoelige of vette huid om de olie te gebruiken.

Bron: L'officiel | Beeld: iStock

Beauty
  • Facial Skincare. Young Woman Applying Face Serum Using Dropper Caring For Skin Standing Near Mirror In Modern Bathroom Indoors. Beauty Routine And Anti-Aging Skin Treatment Concept. Selective Focus