Op deze manier hou jij geld over aan het einde van de maand

Zeven op de tien mensen voelt zich "chronically broke".

Het leven is flink duurder geworden het afgelopen jaar. Met het stijgen van de gasprijzen en zelfs de al maar duurdere producten in de supermarkt, kijken we nu allemaal reikhalzend uit naar het einde van de maand. Veel mensen delen dit sentiment, dus misschien is het tijd om dat eens te fiksen.

Crisis

Een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk uit 2018 liet zien dat zeven van de tien mensen zich “chronically broke” voelt en maar drie op de tien leeft echt comfortabel. Een recent rapport van de Intergenerational Foundation denktank laat zien dat mensen onder de dertig jaar het hardste geraakt worden door de cost of living crisis.

“]

Deze onderzoeken dragen bij aan het collectieve gevoel van “geld in, geld uit” dat nog steeds de ervaring is van velen. Het wordt weerspiegeld in het gevoel dat we elke maand krijgen als we niet weten wat we met onszelf en onze financiën aan moeten.

Wat te doen

Een paar dingen die je kunt doen als je meer maand overhoudt dan geld:

  • Houdt bij waar je je geld aan uitgeeft iedere maand. Dit kan in een huishoudboekje of een app.
  • Bekijk welke abonnementen je niet echt nodig hebt en zet ze stop.
  • Kies ervoor om minder buiten de deur te eten en te drinken. Koffie zet je net zo gemakkelijk zelf.
  • Wees niet te streng voor jezelf als het een keer niet lukt en je wat geld van je spaarrekening moet halen. Daar is die namelijk voor.

Het is niet altijd leuk om op je geld te letten, maar het is ook niet prettig om aan het einde van elke maand je zorgen te maken over de hoeveelheid geld die er nog op je rekening staat. Het ontwikkelen van een balans tussen uitgeven wat we willen en een beetje extra hebben voor het geval dat, is een goede manier om die maandelijkse struggle te bestrijden. Zo kunnen we misschien uit die neverending cycle komen, al is het maar een beetje.

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Laatste nieuws