Oh my: blijkbaar gebruikten we droogshampoo al die tijd verkeerd

Een haarstylist legt uit dat veel mensen de belangrijkste stap van een droogshampoo-routine vaak overslaan.

Droogshampoo is een echte game changer. In een paar sprays kan het je vette lokken weer fris doen ogen. Of in ieder geval semi-fris. Is dat laatste voor jou het geval, en lijken je lokken nog steeds wat vettig nadat je droomshampoo gebruikte? Dan is er een kans dat je het (nog) niet op de juiste manier deed.

Handigheidje

Voor het slapen gaan denken ‘dat het nog wel kan’, om in de ochtend te zien dat het niet kon: je hebt vet haar. Niets frustrerender dan dat. Gelukkig bestaat er droogshampoo. Al is het wel belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt om je haar weer op te frissen. Op TikTok deelt celebrity haarstylist Tom Smith hoe je droogshampoo op de juiste manier gebruikt.

Twee stappen

In zijn video legt de haarstylist uit dat je in principe elke droogshampoo kunt gebruiken. Het effect zit ‘m erin dat je het goed gebruikt. “Begin met het sprayen van grote hoeveelheden droogshampoo in het haar, en dan bedoel ik echt veel. Laat het daarna een minuut intrekken en borstel het daarna rustig door je haar.” Grote kans dat je dit al die tijd al deed, maar stap twee does the trick!

@tomsmithhdDry Shampoo Hack! This will change your life!♬ original sound – Tom Smith

“De volgende stap is het belangrijkst. Pak je föhn en zet ‘m op de koude lucht-stand en blaas zo de droogshampoo uit je haar.” Veel mensen föhnen hun haar niet nadat ze droogshampoo gebruikten, maar Smith legt uit waarom het zo cruciaal is voor frisse lokken. “De deeltjes in de droogshampoo absorberen de natuurlijke olie in je haar. Door het te föhnen blaas je die deeltjes uit je haar en zo houd je enkel fris en schoon haar over.”

Bron: TikTok Tom Smith HD | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws