Modeliefhebbers zijn het erover eens: dit is de it-jas van het najaar

Hij is ook nog eens leuk voor je portemonnee!

Of je er nu al maanden reikhalzend naar uit kijkt of de zomer nu al mist: de herfst komt er echt aan. Een complete herfst wardrobe is dus zeker een must om de koude temperaturen te trotseren. Als we social media geloven, is één jas bij uitstek geschikt voor komend najaar.

Flaneren met franjes

Hoewel Mango’s roots in Spanje liggen, lijkt het erop dat het label zich liet inspireren door het Franse najaar. De crèmekleurige ‘shacket’ van het merk lijkt namelijk de ideale jas om de romantische herfst in Parijs te trotseren. De jas heeft subtiele franjes, wat ook weer een knipoog is naar 70s (een andere trend voor het najaar). Dankzij de comfortabele fit is het een jas die je heel graag gaat dragen.

Koukleumen is ook zeker niet nodig, want de jas is gemaakt van wol en gerecycled polyester. Wij worden vooral blij van de neutrale kleur, want de jas past bij elke outfit. Van een casual ensemble met jeans en een coltrui tot een fleurige bloemenjurk en een baret – om in de Franse sferen te blijven.

Inspiratie op Instagram

Voor inspiratie hoeven we maar even op social media te kijken, want modeliefhebbers lopen al helemaal weg met de jas. Zo zien we it-girls de jas omtoveren tot een westerse variant, met een wollen hoed en cowboylaarzen. Maar ook 70s geïnspireerde looks, met zwierende jurken en funky kleuren. Wauw!

mango-jas-franjes

Oversized fit

Het moge duidelijk zijn: de jassen gaan als warme broodjes over de toonbank. Daarom kun je er maar beter op tijd bij zijn. Tip van ons: de jas is al oversized en boxy, maar als je hem wilt dragen met een dikke trui kun je beter een maat groter nemen. De wollen jas met franjes kost € 179,99.

Bron: Harper’s BAZAAR | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws