Heb je last van droge ogen? Het kan door je wimperlengte komen

Het klinkt best logisch!

Lees ook

Merk jij dat je na een lange dag last hebt van droge ogen? Het is best obvious dat dit door je beeldscherm kan komen, maar er zijn natuurlijk ook andere oorzaken mogen. De lengte van je wimpers, bijvoorbeeld. We leggen uit hoe dat zit.

Twee handige functies

Wimpers zorgen er niet alleen voor dat je een mooie oogopslag krijgt, maar ook dat er vuil uit je ogen wordt gehouden. Daarnaast dienen je wimpers als een soort mini-schild tegen lichte briesjes, waardoor je dan geen last krijgt van traanogen.

Lange, volle, mooi krullende wimpers zijn onze droom. Toch zijn lange wimpers minder ideaal dan je zou denken, vertelt oogarts Diana Hilal-Campo aan Mind Body Green. Als je wimpers namelijk te lang zijn, bijvoorbeeld door wimperextensions, kan dat een wind tunnel effect veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat je ogen minder vochtig worden, waar je na een tijdje dus last van kunt krijgen.

Ideale wimperlengte

Te lange wimpers zijn dus niet handig, want dat zorgt voor uitdroging. Echter, zorgen te korte wimpers er weer voor dat je ogen niet goed beschermd zijn tegen vuil van buitenaf. Maar wat is dan wel de ideale wimperlengte? Daar is in China onderzoek naar gedaan. Uit dat onderzoek bleek dat de ideale wimperlengte maximaal een derde van de breedte van je oog is. Langer dan dat betekent uitdroging, korter betekent minder bescherming.

Hoe elegant bambie-achtige wimpers ook zijn, heel handig is het dus niet. Wil je toch kunnen wapperen met lange wimpers, voor bijvoorbeeld een feestje of een date? Dan zijn nepwimpers de perfecte oplossing! Voor je alledaagse look geldt alleen dat less is more.

Bron: Grazia, Mind Body Green, NSMBL | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook