De 5 knitwear items die dit najaar niet in je garderobe mogen ontbreken

Van een statement vest in een opvallende kleur tot een warme co-ord.

Als de temperaturen gaan dalen, stijgt onze behoefte aan een warme trui of jurk. Het najaar is bij uitstek geschikt om je garderobe van een paar nieuwe knitwear items te voorzien, en deze vijf items zijn onmisbaar!

Stijlvol én warm

Een fijne bijkomstigheid van een nieuw seizoen – naast dat de PSL te koop is en je jouw favoriete winterjassen weer kunt dragen – is dat er een hoop nieuwe trends bij zijn gekomen. Waar we vorig jaar vooral neutrals droegen, is het kleurenpalet anno 2022 flink verschoven. Denk aan barbiecore, waarbij de kleur fuchsia een grote rol speelt. Maar ook 70’s trends, met retro kleuren zoals oranje, donkergeel en bordeauxrood – vaak ook in die combinatie.

Wat betreft de soorten knitwear zien we ook steeds meer de ribdress, oftewel een gebreide midi-jurk, op onze feed verschijnen. Lekker warm, modieus en met een paar hoge laarzen een killer outfit. Een andere grote favoriet is het statement vest, met opvallende kleuren en prints. Perfect om je outfit wat meer op te fleuren.

Om je een handje op weg te helpen, hebben we vijf fijne looks voor je verzameld met de knitwear die dit najaar niet mag ontbreken!

1. Ribdress

Met een kleurrijk exemplaar in je garderobe heb je altijd een stijlvolle outfit bij de hand. Draag net zoals Faye Ellaby een kleurrijk exemplaar met contrasterende kleuren en combineer het met witte laarsjes. We love it!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Faye Ellaby (@fellaby)

2. Statement vest

Een vest is bij uitstek geschikt om de weersveranderingen van de zomer naar de herfst te overbruggen. Je hoeft echter zeker niet voor een basic variant te kiezen. Denk eens aan een vest in een roze kleur of eentje met verschillende prints. Alleen nog een t-shirt en jeans en klaar ben je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door rach🌙 (@diggingforrubies)

3. Kleurrijke jumper

De jumper zagen we vorig jaar al veel voorbijkomen, en dit jaar halen we hem weer massaal uit de kast. Weliswaar in een opvallendere kleur en met een gebreid printje – of gehaakt. Perfect voor boven een jurk of turtleneck.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Molly (@killer_closet_)

4. Warme co-ord

De co-ord is een trend die ieder seizoen zijn eigen invulling krijgt. Hoewel een zomers setje met blazer en short een favoriet was op de redactie, lijkt het erop dat deze outfit van Karina van @styleidealist de co-ord nieuw leven heeft ingeblazen. Een warme trui en idem rok, hoe makkelijk kan het zijn?

5. Een fijne trui

Uiteraard mag een fijne trui niet in dit lijstje ontbreken. Kies eentje in een basic kleur of ga voor kleur, net zoals Sophie van @sophiswearing. Door de hoge hals en opvallende print heb je een item waar je het hele seizoen op kunt bouwen!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sophie (@sophiswearing)

Layers, layers, layers

Wil jij je zomerkleding ook in het najaar door blijven dragen? Met bovenstaande knitwear items kom je een heel eind. Draag bijvoorbeeld het warme vest over een lichte jurk of combineer een spijkerrok met een kleurrijke trui en een panty. Laagjes zijn hierbij key!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws