Marie Claires weekendtips

Van een festival tot een kijktip.

Copenhagen Fashion Week - Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Surfana festival

Midden in de natuur en op het strand van Bloemendaal komen mensen van over de hele wereld samen om te surfen en te genieten van muziek. Geen surfer? Geen probleem, je kan namelijk ook toffe clinics doen zoals catamaran zeilen, leren skaten, een klankschaal sessie bijwonen of Acro yoga doen. Leuk voor jong en oud!

Wanneer:

9, 10 en 11 september.

Waar:

Bloemendaal aan Zee

Expositie Kolkata: Run in the Alley

De tentoonstelling Kolkata: Run in the Alley biedt een spectaculair artistiek tijdsbeeld van de miljoenenstad Kolkata (voorheen Calcutta) in India. Lokale en bezoekende kunstenaars werden bevriend tijdens een verkenning van de stad, en dit uit zich in een gezamenlijke tentoonstelling waarin hun technieken, disciplines en perspectieven tot een intens gelaagd beeld van de metropool versmelten.

Wanneer:

11 september tot 13 november

Waar:

Marres, Maastricht

Nazomeren bij Film by the Sea

In Vlissingen kun je komende weken genieten van het filmfestival Film by the Sea. Met films als Fast & Furious 7, Grease Sing-a-long en E.T. the Extra Terrestrial weet je zeker dat je een goede tijd gaat hebben. Alleen nog wat popcorn en je avond is compleet!

Wanneer:

9 tot 18 september

Waar:

Vlissingen

Boozy brunchen

Wij zijn dol op brunchen, maar vooral boozy brunchen. Vroeg beginnen, vroeg pieken en op tijd weer naar bed. De behoefte om te dansen verdwijnt spontaan van tafel als er wat lekkers wordt geserveerd. Kies bijvoorbeeld voor het mezze plateau bij Café Moer in Amsterdam, een groot plateau met een selectie van allerlei snacks. Of begin je weekend goed met de uitgebreide wijnkaart van Walter Benedict in Den Haag. Oester in de ene hand, glas rood in de ander: genieten maar!

Guilty pleasure

Blijf je dit weekend liever binnen? Dan is er op televisie ook een hoop te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van Real Girlfriends in Paris, waarbij zes dappere vrouwen van rond de twintig hun koffers pakken om aan een nieuw avontuur te beginnen in Parijs? Het eerste seizoen is vanaf dinsdag 6 september te zien.

Beeld: BrunoPress, Instagram