Handig: op deze manier hoef je nooit meer een broek te passen

Deze hack wil je meteen proberen!

Een warm pashokje, drukke winkels en maten die ineens heel anders uitvallen. Kleding passen is geen pretje, vooral niet als je op zoek bent naar een nieuwe broek. Gelukkig bestaat er een manier waarmee je alsnog de juiste maat koopt zonder eerst te moeten passen.

Miskoop voorkomen

Vooral bij grote ketens zoals H&M, ZARA en Mango kunnen lange wachtrijen je geduld enorm op de proef stellen. We weten immers allemaal: heb je eindelijk een paskamer kunnen bemachtigen, dan haast níemand zich meer en ga je op je dooie gemak al je items één voor één passen – vooral als je je herfstgarderobe nog moet kopen.

Maar toch heb je soms gewoon géén zin om zo lang in de rij te staan. Mee naar huis nemen zonder te passen kan, maar de kans is groot dat die skinny jeans net iets te skinny valt. Zit jij weer met een miskoop. Gelukkig heeft de dame in onderstaande video de perfecte hack.

Tekst gaat verder onder de video.

Broek passen

Gelukkig bestaat deze gouden tip. Het gaat als volgt: je neemt je broek van de hanger, knoopt hem dicht en neemt hem vast bij de taille. Je wikkelt de broek rond je nek en als de uiteinden bij elkaar komen, betekent dit dat de broek (perfect) past. Als er wat speling over blijft, dan is de pasvorm wat losser. Lukt het niet om de broek helemaal om je nek te krijgen, dan gaat om je buik ook niet lukken. Ideaal!

Ben je overigens benieuwd of de broek een hoge fit heeft? Dit kun je ook eenvoudig zien, door je duim bij het einde van de gulp te houden en je wijsvinger richting de knoop. Als de vingers ver uit elkaar staan en een L-vorm maken, kun je ervan uitgaan dat de broek hoog in je taille zit!

Bron: Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws