Cabincore is de herfstige trend die ons dit seizoen warm en stijlvol houdt

Veel flannel, veel wol en veel aardse kleuren.

Robuuste wandelschoenen, flanellen blouses, losse broeken, gewatteerde jassen – het zijn enkele staples voor de doorgewinterde wandelaar op weg naar diens blokhut. Maar als je hier een stapje van terugneemt en bepaalde items slim combineert, kunnen deze stukken erg fashionable zijn. Meet cabincore! 

Wat houdt de trend in?

Van de zon is mid-september weinig sprake – laat staan van de zomerse temperaturen – en donkere wolken lijken weer te domineren. Tijd om de dikkere kleding weer uit de kast te halen. Of liever: warme items die je instantly een knus gevoel geven. Zo’n mood waarin je niets liever wil dan voor een knisperend haarvuurtje zitten met een goed glas rode wijn en een heerlijk boek. En dit gevoel is precies wat de cabincore-trend probeert te omarmen.

Je warm kleden? Of toch kiezen voor een stijlvolle look? Cabincore is erin geslaagd om die twee elementen te combineren. Het is het beste van beide werelden. Denk aan comfortabele katoenen jurken gecombineerd met een dik wollen vest om je warm te houden – of een quilted jas als je de deur uit moet.

“Het is de perfecte mix van je stijlvol voelen zonder comfort en praktische zaken op te hoeven geven, iets wat zo vaak gebeurt in de mode”, vertelt modekenner Morgane Sezalory over de trend aan The Zoe Report. Zelf kiest ze graag voor warme jurken die je zo aantrekt, of dikke gebreide vesten en truien die je warm houden tijdens het aankomende sweater weather.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Babba C Rivera (@babba)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ryan Norville (@cinnamonryan)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sarah Patrick (@sarahkjp)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julia (@juliyakazaryan)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Aldridge (@seaofshoes)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Comfort staat voorop

Het is niet het eerste jaar dat cabincore weer goed scoort. Ook vorig jaar omarmden mensen het. Christopher Bevans, creative director bij kledingmerk Eddie Bauer, heeft er wel een verklaring voor: na corona willen we comfort niet meer opgeven. “Na de afgelopen jaren wil niemand meer terug naar het dragen van kleding die niet praktisch of comfortabel is”, stelt hij. Maar mensen willen er wél weer stijlvol uitzien. “Met een mooie button-up flannel blouse of met een gekleurde fleece kun je dat perfect doen.”

Bron: The Zoe Report | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws