Marie Claires weekendtips

Van een expositie in het voormalig ondergrondse geheim NAVO-Hoofdkwartier tot shoptips.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de tentoonstelling No Access

In het voormalig ondergrondse geheim NAVO-Hoofdkwartier vlakbij Maastricht bekijk je nu de tentoonstelling No Access. De exhibit staat in het teken van grenscontroles en migratie. Met 21 videoprojecties en media-installaties willen kunstenaars, onderzoekers en filmmakers je hier een actueel en veelzijdig beeld van geven. Een kaartje kost 5 euro en warme kleding kan fijn zijn: in het voormalig hoofdkwartier is het fris en vochtig.

Wanneer:
16 september tot en met 13 november, van donderdag tot en met zondag.

Waar:
Voormalig NAVO-hoofdkwartier Cannerberg, Maastricht.

Alpha Street, Blink-Anita Groener, No Access, 2022.

Luistertip: Podcast Dertig in een Dozijn

Word je binnenkort dertig? Grote kans dat je omgeving er een ding van maakt. Of misschien maak je er zelf wel een ding van. Maar waarom doen we dit eigenlijk? In de podcast Dertig in een Dozijn bespreken Peet Witzel en Jorien de Jongste allemaal dertigersdilemma’s. Denk aan: hoe kun je nog een huis kopen, is botox nodig, en op welke leeftijd moet je gaan nadenken over het invriezen van je eicellen?

Wanneer: 
Elke dinsdag een nieuwe aflevering.

Waar:
Te beluisteren op Apple, Spotify en de website van Dertig in een Dozijn.

Ga lekker bakken

Aan de nazomer lijkt een einde te zijn gekomen. Wil jij dit weekend de deur niet uit, maar juist wat hygge in huis halen? Bak dan wat lekkers! Denk aan rode wijnbrownies, of de vegan en lactosevrije avocadotaart van Victoria Beckham. Ben je nog op zoek naar bakbenodigdheden? Scoor die dan bij Dille en Kamille, daar hebben ze ook nog eens heerlijke bakmixen voor (havermout)koekjes, scones, pizza en brood.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dille & Kamille (@dilleenkamille)

Shoppen bij de LX Matten flagship store

Het seizoen waarin we weer meer binnen zitten is aangebroken. Kan je huis wel wat meer jeu gebruiken, met name bij de ingang? Dan ben je bij LX matten – letterlijk en figuurlijk – aan het juiste adres. Het mattenlabel opende begin september zijn eerste flagship store in Amsterdam. In de showroom kun je prachtige matten bewonderen en wie weet vind je er eentje voor in jouw huis. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LXMATTEN (@lxmatten)

Bezoek de Preloved Fashion Fair pop-up shops

Wil je je kledingkast graag spekken? Dan is het natuurlijk een veel duurzamere keuze om tweedehands items te shoppen. Om twijfelaars te overtuigen dat preloved fashion hartstikke mooi is, start op 17 september de Preloved Fashion Fair-campagne. In Utrecht en Leiden laten meer dan 30 winkels hun bezoekers zien hoe mooi tweedehands mode kan zijn. Als kers op de taart worden er in deze steden ook nog twee Preloved Fashion Fair pop-up shops geopend. Ook in deze winkels kun je een indruk krijgen van hoe mooi en divers preloved fashion kan zijn.

Wanneer:
Leiden – 17 en 18 september.
Utrecht – 4 tot en met 9 oktober.

Waar:
Lammermarkt in Leiden.
Stationshal op Centraal Station in Utrecht.

Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook