12 vragen die je je partner moet stellen als jullie een half jaar samen zijn

"Als jij en je partner negen van de twaalf basisprincipes kunnen beantwoorden, doe je het geweldig", aldus professioneel adviseur Jeff Guenther.

Na een half jaar samenzijn glijden veel mensen van hun roze wolk af. Het is dan tijd om te gaan settelen. Een grote mijlpaal, vooral omdat verliefdheid wordt ingeruild voor een nieuwe, diepere romantische connectie. Volgens professioneel koppeladviseur Jeff Guenther is het belangrijk dat je deze dingen dan weet over je partner.

Basisprincipes

Guenther legt uit dat hij het gevoel heeft dat een aantal basisprincipes helpen om samen te bouwen aan jullie relatie. “Als koppeladviseur heb ik het gevoel dat dit enkele belangrijke basisprincipes zijn waarop je wilt bouwen terwijl je je relatie voortzet”, liet hij weten op TikTok. “Als jij en je partner negen van de twaalf basisprincipes kunnen beantwoorden, dan doe je het geweldig”, voegt hij daar nog aan toe. Dus ben je klaar om de ultieme test te doen met je partner? Check dan de onderstaande vragen en kom erachter of je elkaar al goed kent.

1. Wat maakt je partner aan het lachen en aan het huilen?

Familiemomenten, tradities, cultuur, droevige momenten, noem het maar op. We hopen dat je partner en jij meer met elkaar lachen dan met elkaar huilen.

2. Wat is je partners passie?

Een erg belangrijke vraag die je wel aan elkaar móét stellen. Vindt je partner deze vraag moeilijk te beantwoorden? Dan moet je een tweetal dingen overwegen. Ten eerste moet je meer interesse in elkaar gaan tonen, simpel. En als dat niet lukt, is dat een grote reden om de relatie toch opnieuw onder de loep te nemen.

3. Hoe heeft familie hun persoonlijke groei beïnvloed?

Kan je partner deze vraag niet beantwoorden? Dan is het hoog tijd om je samen te verdiepen in familiebanden. Tijd voor een beetje family-time, dus.

4. Wat maakt je partner boos?

Troep die jij niet opruimt? Vieze borden in de wasbak laten liggen? Of juist te veel opruimen, waardoor alles kwijt is? Hoe dan ook, het is toch handig om te weten waar je partner boos van wordt.

5. Hebben ze spirituele overtuigingen en hoe beïnvloedt dat hun levenskeuzes?

Als je een goede en diepere connectie met je partner wilt opbouwen, is het belangrijk om te begrijpen waar je partner in gelooft en hoe dat hun leven beïnvloedt. Verdiepen, verdiepen, verdiepen!

6. Wat zijn je partners kenmerkende eigenschappen?

Welke kenmerken van je partner adoreer je? En aan welke kenmerken moest je wennen aan het begin van jullie relatie? Hoe dan ook, kenmerkende eigenschappen zijn waarschijnlijk de eigenschappen waardoor jij een half jaar geleden als een blok bent gevallen voor je partner.

7. Wat is voor je partner het allerbelangrijkste?

Zijn de belangrijkste dingen in het leven van je partner gelijk aan jouw eigen kernwaarden? Dan ziet de toekomst er rooskleurig uit voor jullie!

8. Hoe zou je partner succes definiëren?

Heeft je partners succes te maken met jullie overeenkomende kernwaarden? Dan is het een blijvertje!

9. Wat voor steun heeft je partner nodig als hij/zij gestrest of verdrietig is?

De sleutel voor een goede relatie is om te weten wat je moet doen als je partner gestrest of verdrietig is. Willen ze erover praten of houden ze het liever privé? Als je dat even niet weet, is het zeker niet erg. Je partner geeft dan zelf wel aan of hij/zij erover wil praten.

10. Waar is je partner het meest trots op bij zichzelf?

Voor deze vraag moet je je partner écht goed kennen. Praat hier dus samen over en kom nog meer over elkaar te weten.

11. Wat kan je partner meteen opvrolijken?

Kennis is macht. Als jij weet wat jouw partner meteen weer kan opvrolijken, heb je diegene in dit half jaar goed leren kennen.

12. Hoe laadt je partner diens emotionele batterij op?

Wil je partner hardlopen om alles even los te laten of wil hij/zij juist met jou op de bank Netflix en chillen? We hebben allemaal weleens ervaren dat zelfs een succesvolle dag erg vermoeiend kan zijn als je eenmaal thuiskomt. Als je goed weet hoe jouw partner het liefst tot rust komt, wordt het makkelijker om diegene tegemoet te komen als een gebaar van steun.

Band versterken

Zo, dat was de lijst voor basisprincipes die jij na een half jaar moet weten over je partner. Raak je bij een aantal vragen een beetje in paniek, omdat je het antwoord niet weet? Geen zorgen! “Vraag het gewoon aan elkaar”, geeft Guenther aan. Geen antwoord betekent niet meteen een gedoemde relatie. Het geeft je alleen een opening om wat gesprekken op gang te brengen om zo de band tussen jou en je partner te versterken.

Bron: PureWow | Beeld: iStock

Laatste nieuws