Winning combo: deze schoenen staan altijd goed onder jeans

Van sneakers tot enkellaarzen.

Lees ook

We hoeven er met niemand over te discussiëren: een goed paar jeans hóórt gewoon in je kledingkast. Het kan op zoveel manieren gedragen worden en om die reden alleen al verdient het item een ereplekje in je garderobe. Te beginnen bij schoenen. Deze acht schoenensoorten staan altijd goed onder een spijkerbroek.

Sneakers

Het kan geen verrassing zijn: voor een laid back jeanslook zit je altijd goed met sneakers. Ook met deze schoen kun je alle kanten op. Je kunt kiezen voor sportieve sneakers, maar ook met een paar Converse sla je de plank nooit mis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verò (@ah.veronika)

Pointed toe-schoenen

Wil jij je jeanslook een wat klassiekere uitstraling geven? Draag ‘m dan met een prachtige pointed toe-schoen of hak. Het staat superleuk wanneer deze punten onder je broekspijpen uitpiepen. Om die reden staat-ie het beste onder broeken met de wat wijdere broekspijpen. Maar als jij het onder een skinny wilt dragen: you do you! 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Füsun Lindner (@fusunlindner)

Ballerina’s

De ballerina is terug. Vorig jaar maakte het balletschoentje een comeback, en het toeval wil dat deze schoen prachtig onder jeans staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mihaela NYC Style (@mihaelanycstyle)

Strappy heels

Draag je een vrij neutrale outfit en wil je die eigenlijk nog wat jeu geven? Dan kun je dat goed doen met strappy heels. De hakken maken je look meteen wat opvallender en stijlvoller.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

Mary Janes

Hou je wel van hakken die wat chunkier zijn? Draag je jeans dan met een paar Mary Janes – die zijn sinds afgelopen winter ook weer helemaal in.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Shaffer (@annashafffer)

Enkellaarzen

Eerst naar werk, daarna naar een etentje en geen tijd om je om te kleden? Dan zit je met enkellaarzen al-tijd goed. De laars is chic en stijlvol. Je kunt kiezen voor een platte variant, of eentje met een blokhak, dan hou je het vaak de hele dag goed vol.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

Loafers

Who doesn’t love their loafers? Loafers staan altijd goed onder je denim. Het is een klassieke keuze die ook nog eens chic staat.

Chunky boots

De Mary Jane is niet het enige chunky footwear dat goed onder jeans staat. Chunky boots scoren even hoog. Ook nog eens een lekkere keuze voor in de winter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_)

No-go’s

Eigenlijk kun je bijna alle schoenen wel onder jeans dragen. Al is het belangrijk om altijd naar de proporties te kijken. Enkellaarzen onder cropped jeans? Dat kan door de proporties wat awkward ogen. Een lage schoen zoals een ballerina staat dan mooier, of een strappy heel.

Ook niet de meeste geliefde optie – maar nogmaals, you do you – is flared jeans met sneakers. De flared broek scoort in de ogen van menig modecritici nu eenmaal beter met een laars (met hak) of met pumps. Maar we weten allemaal: over smaak valt niet te twisten.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook