Kerstvoorbereidingen: wat je nu al kunt doen om volop van de feestmaand te genieten

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Lees ook

We know: het is nog lang geen kerst, dat duurt nog meer dan drie maanden. Toch is het helemaal niet zo’n gek idee om alvast wat voorbereidingen te treffen, zodat je het minder druk hebt tijdens that most wonderful time of the year. 

Maak een feestbudget

Erg fijne tijden zijn het momenteel niet. Veel Nederlanders voelen de prijsstijgingen in de portemonnee. Misschien heeft dit ook wel een invloed op hoe jij kerst gaat spenderen. Zet daarom je financiën even goed op een rijtje en bekijk nu vast hoeveel geld je wilt spenderen aan de feestdagen. Je kunt dit jaar nu eenmaal minder met je geld dan vorig jaar, dus het is goed om vast te kijken of je dezelfde dingen als vorig jaar nog kunt doen. Als dit niet het geval is, is het fijn om daar van tevoren van op de hoogte te zijn, zodat je erop kunt inspelen. Bijvoorbeeld door nu al vast kerstcadeautjes te kopen als je ziet dat een mooi product in de aanbieding is.

Brainstorm over kerstcadeaus

Je hoeft je kerstinkopen nu nog niet te doen, maar het is wél goed om vast na te denken over wat je voor wie wilt kopen. Er is een kans dat je al precies weet wat je voor bepaalde personen wilt kopen. Al is het voor anderen weer wat lastiger. Wat geef je je (schoon)vader, bijvoorbeeld? Of een presentje voor je zus? Denk er nu vast goed over na. Misschien noemt iemand terloops wel wat. Noteer het, zodat je iemand tijdens de feestmaand kunt verrassen met iets wat diegene wilt.

O, en heb je je eigen bedrijf met personeel onder je? Denk dan ook vast na over kerstpakketten. Wat wil je hen dit jaar schenken? Wat is je budget daarvoor? Het is bovendien goed om zo’n bestelling – zeker als je veel pakketten nodig hebt – tijdig te plaatsen. Zo voorkom je dat jouw keuze is uitverkocht en weet je zeker dat het op tijd binnen is.

Maak een je kerst bucketlist

Er zijn altijd bepaalde dingen die mensen graag willen doen tijdens de kerst. Velen denken hier alleen pas over na wanneer het al december is. Vind dan nog maar eens tijd om naar én een kerstmarkt in Duitsland te gaan, én een kerstdiner voor vrienden te hosten, én inkopen te doen, én te gaan schaatsen met je geliefde, én een kerstfilm marathon te houden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bedenk nu vast wat je graag wilt doen tijdens de feestdagen, zodat je je favoriete activiteiten ook kunt inplannen voor het te laat is om ze nog allemaal uit te voeren.

Maak een playlist

Je kunt natuurlijk Skyradio The Christmas Station opzetten voor je dosis kerstmuziek, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een playlist te maken. Begin nu vast: de kans is groot dat je helemaal niet zo ver komt met je lijst. Maar dat is oké, je kunt dan de komende maanden nieuwe nummers aan je lijst toevoegen zodat je in december je ultieme playlist hebt samengesteld.

Beeld: Roberto Nickson 

Laatste nieuws

Zie ook